Newsroom

Newsroom

Νέο ηχητικό "καίει" πρώην υπουργό του Ερντογάν για χρηματισμό

Δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται, τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη διαφθορά της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία. Αυτή τη φορά, μία…

erdogan spring

Δεν έχουν τέλος, όπως φαίνεται, τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη διαφθορά της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία.

Αυτή τη φορά, μία υποκλαπείσα συνομιλία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο «καίει» έναν πρώην υπουργό του Ερντογάν, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του πολύκροτου σκανδάλου διαφθοράς.

Η συνομιλία αυτή είναι ανάμεσα στον Αζέρο επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ και σε έναν έμπιστό του, στον οποίο εξηγεί πως ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Τζαφέρ Τσαγλαγιάν, του διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν έλαβε τα 10 εκατομμύρια ευρώ που του είχε υποσχεθεί ο ίδιος, σε αντάλλαγμα για την ανάθεση μίας κρατικής σύμβασης στον όμιλό του.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο Ζαράμπ φέρεται να δηλώνει έκπληκτος για το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν έλαβε τα χρήματα από τον όμιλό του, αναφέροντας ότι προφανώς πρόκειται για κάποιο λάθος.

Ο Ζαράμπ ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν κατά τη μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου διαφθοράς, ενώ ένα άλλο πρόσωπο που συνελήφθη τότε ήταν ο γιος του Τζαφέρ Τσαγλαγιάν, Καάν, ο οποίος κατηγορείται ότι δρούσε ως ενδιάμεσος για να παίρνει και να δίνει μίζες. Ο Ζαράμπ, από την άλλη, κατηγορείται ότι είχε σχηματίσει ένα κύκλωμα χρηματισμού αξιωματούχων για να αποκρύψει παράνομες πωλήσεις χρυσού στο Ιράν μέσω της κρατικής τράπεζας Halkbank.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…