Νέο «χτύπημα» από το antinews στην κυβέρνηση: Σαμαράς και Μητσοτάκης, δεν μπορούν να συγκατοικήσουν στο ίδιο κόμμα

Το νέο «χτύπημα» από το (σαμαρικό) antinews στην κυβέρνηση, δείχνει ότι εντός της ΝΔ υπάρχει ολική ρήξη ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

NewsRoom 26/09/2021 | 12:50

Με νέο άρθρο το Antinews δείχνει ότι υπάρχει ολική ρήξη ανάμεσα στο Σαμαρικό μπλοκ  και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εντός της ΝΔ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το γεγονός, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε εκκωφαντική αφωνία του Μητσοτάκη, από το βήμα του ΟΗΕ μετά και την τουρκική προκλητικότητα που έφτασε σε απόσταση αναπνοής... από τα παράλια της Κρήτη. Mάλιστα ο αρθρογράφος αναφέρει ότι  Σαμαράς και Μητσοτάκης, με ευθύνη του δεύτερου, δεν μπορούν να συγκατοικήσουν στο ίδιο κόμμα καθότι τους χωρίζει άβυσσος.


Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το antinews:  
 Ολική ρήξη με τον εθνομηδενισμό, τον ραγιαδισμό και τη δουλικότητα που πρεσβεύει ο μητσοτακισμός σηματοδοτούν τα νέα πυρά που εκτοξεύει ο Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, σε νέα συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός κυριολεκτικά κονιορτοποιεί την πολιτική Μητσοτάκη, ξεδιπλώνοντας μέσω ενός... άτυπου μανιφέστου τις κινήσεις που θα κάνουν την Ελλάδα πάλι ισχυρή.

Προφανώς η κατάσταση με τον ενδοτισμό του Μητσοτάκη απέναντι στους τσαμπουκάδες του Σουλτάνου έφτασε στο μη παρέκει, εξ ου και οι... πατριωτικοί μύδροι μήπως και αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι επαπειλούμενες Πρέσπες του Αιγαίου δηλαδή, οι οποίες κατόπιν της τουρκικής... απόβασης στην Κρήτη και της εκκωφαντικής αφωνίας του Μητσοτάκη και δη από το βήμα του ΟΗΕ, βρίσκονται μια ανάσα από την υλοποίησή τους.

Δεν ξέρουμε μέχρι που έχει σκοπό να φτάσει ο Σαμαράς για να υπερασπιστεί τη λαβωμένη από τις μητσοτακικές μεθοδεύσεις πατρίδα, ωστόσο αν κρίνουμε από τα συμφραζόμενα της συνέντευξης θα το πάει... μέχρι τέλους.

Διότι όταν κατηγορείς τον Μητσοτάκη ότι έχει καταντήσει τη ΝΔ Ποτάμι, σημαίνει ότι έχεις αποφασίσει να σώσεις τη χαμένη της τιμή, για να γίνει πάλι δυνατή ώστε να υπηρετεί την πατρίδα.

Όταν του λες επί της ουσίας ότι ξεπουλάει τον ελληνισμό στον τραμπούκο πειρατή γείτονα, σημαίνει ότι θα κάνεις τα πάντα για να το αποτρέψεις.

Όταν του λες εμμέσως ότι τα νέα μνημόνια βρίσκονται προ των πυλών, σημαίνει ότι δεν θα επιτρέψεις να ξαναμπεί η Ελλάδα στη μέγγενη της ανάλγητης λιτότητας.

Όταν του λες ευθέως ότι ξεστοκάρει τις γερμανικές ΑΠΕ καθώς η Γερμανία θα καίει κάρβουνο μέχρι το ’39, σημαίνει ότι δεν θα συναινέσεις, επ' ουδενί, στη μετατροπή της χωράς σε ενεργειακό προτεκτοράτο.

Πέρα όμως από την αποκαθήλωση του μητσοτακισμού, ο Σαμαράς, με αφορμή το τέλος της εποχής Μέρκελ, ρίχνει άπλετο φως (επιτέλους!!!) και στις ίντριγκες της φράου που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του μέσω της ανίερης συμμαχίας με τον Τσίπρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι αιχμές τόσο για τα… παγωμένα σκοπιανά μνημόνια, όσο και για τις… κουκούλες των σκευωρών της Novartis.

Όπως και το... μήνυμα ενότητας που στέλνει, αναφερόμενος στην κοινή είσοδο με τον Καραμανλή στο Βελλίδειο.

Εν κατακλείδι, είναι ηλίου φαεινότερο ότι πλέον Σαμαράς και Μητσοτάκης, με ευθύνη του δεύτερου, δεν μπορούν να συγκατοικήσουν στο ίδιο κόμμα καθότι τους χωρίζει άβυσσος.

Άραγε που θα καταλήξει η μάχη πατριωτών-εθνομηδενιστών;

Θα φανεί από την αντίδραση του Μητσοτάκη στα σαμαρικά λεχθέντα.

Φρονούμε πάντως πως ό,τι κι αν κάνει ο Μητσοτάκης το σκηνικό είναι win-win για τους πατριώτες.

Γιατί είτε αποφασίσει να διαγράψει τον Σαμαρά σε μια κίνηση αρχηγικής πυγμής, είτε τον κρατήσει στο... μεταλλαγμένο Ποτάμι, είναι χαμένος για ευνόητους λόγους.