Νέο "χαστούκι" στον Κάμερον: Υπουργός του έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε γυναίκες

cover
NewsRoom 28/09/2014 | 10:33

Στην παραίτηση οδηγήθηκε, το Σάββατο το βράδυ, υπουργός της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον μετά την αποκάλυψη «ροζ» σκανδάλου. Παραιτηθείς είναι ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μπρουκς Νιούμαρκ, ο οποίος μπήκε στην κυβέρνηση μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Μπρούς Νιούμαρκ, παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών, έστελνε γυμνές φωτογραφίες του σε γυναίκες μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Μπρουκ Νιουμαρκ ανέφερε: «Έχω αποφασίσει να παραιτηθώ από υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς έχω ειδοποιηθεί για μια ιστορία που πρόκειται να δημοσιευθεί σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ζητώ να γίνει σεβαστεί η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου. Παραμένω πιστός υποστηρικτής αυτής της κυβέρνησης καθώς εξελίσσεται το μακροχρόνιο οικονομικό πρόγραμμα προς όφελος του βρετανικού λαού».Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε απλά ότι η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η παραίτηση, που έπεσε σαν κεραυνός το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο, υποβλήθηκε λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει η Sunday Mirror που αποκαλύπτει τα καμώματα του Βρετανού υπουργού.Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι γυναίκες που λάμβαναν τις φωτογραφίες του υπουργού, ήταν τα "δολώματα" που είχε βάλει η Sunday Mirror για να τον δελεάσουν.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, η παραίτηση του Μπρουκς Νιούμερκ έρχεται ελάχιστες ώρες μετά την αποσκίρτιση του βουλευτή των Συντηριτικών Μάρκ Ρέκλες στο κόμμα UKIP του ακροδεξιού και αντι-ευρωπαϊστη, Νάιτζελ Φάρατζ.

Η παράίτηση του υπουργού και η αποχώρηση του βουλευτή χαρακτηρίζονται ως "εξευτελιστικά πλήγματα" για τον πρωθυπουργό Κάμερον και το Συντηρητικό Κόμμα το οποίο αύριο Κυριακή  πραγματοποιεί την τελευταία συνδιάσκεψή του πριν τις γενικές εκλογές του 2015.