Newsroom

Newsroom

Νέο χαστούκι απ' τον Άρειο Πάγο στον Χρονόπουλο, παύει και πάλι να είναι δήμαρχος

Απορριπτική ήταν πριν από λίγο η πρόταση του εισαγγελέα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Γεωργίου Παντελή, στην αίτηση αναίρεσης…

Απορριπτική ήταν πριν από λίγο η πρόταση του εισαγγελέα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Γεωργίου Παντελή, στην αίτηση αναίρεσης του ευρισκόμενου σε αργία λόγω της παραβατικότητάς του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου που εκδικάστηκε σήμερα με Νο 26.

Ο εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεση πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος του Πανταζή Χρονόπουλου . Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση (θεωρείται σχεδόν βέβαιο) τότε ο κ. Χρονόπουλος με βάση της ισχύουσα νομοθεσία κηρύσσεται έκπτωτος …

Το ζήτημα είχε να κάνει με τις παράνομες προσλήψεων στο ΚΕΠ Ζαχάρως και τον διορισμό ημετέρων.

Ο κ. Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, με τις 1163/28.6.2006 και 125/25.2.2010 δικαστικές αποφάσεις αντίστοιχα.

Για την πρώτη απόφαση έκανε προσφυγή στο Αρειο Πάγο ο οποίος με την 1977/2008 απόφασή του την απέρριψε και επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οχτώ μηνών.

Για την δεύτερη καταδικαστική απόφαση η προσφυγή του συζητήθηκε σήμερα με την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα . Η απόφαση αναμένεται σε δύο περίπου μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι :

Η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την 262/2010 γνωμοδότηση της αποφάσισε ότι εκτός της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος ο Χρονόπουλος ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες προσλήψεις που έκανε στο τοπικό ΚΕΠ.

Ετσι τέθηκε σε αργία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/ 2006», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Χρονόπουλος καταθέτει την υπ.αριθμ. 5910/12.7.2010 προσφυγή στο ΣτΕ κατά της 16/7.7.2010 απόφασης του γενικού γραμματέα της Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου που τον έθεσε σε αργία.

Αρχικά το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με την 761/1.9.2010 απόφασή απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση του για την αναστολή της τιμωρίας του με αργία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

Τελικά το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ, αριθμ. 3687/2010 απόφασή του, απέρριψε οριστικά την προσφυγή του (5910/12.7.2010).
http://mnodaros.blogspot.com