Newsroom

Newsroom

Νέο χαράτσι για τα ακίνητα

“Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση που θα την παρουσιάσουμε στην τρόικα”, σημείωσε ο πρόεδρος…

“Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση που θα την παρουσιάσουμε στην τρόικα”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης.

Η αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ με τον ενιαίο φόρο ακινήτων προοδευτικού χαρακτήρα είναι η κοινή θέση με την οποία προσέρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του κ .Βενιζέλου όσο και του κ. Κουβέλη.

Συγκεκριμένα, η απόφαση είναι, η είσπραξη του ενιαίου φόρου ακινήτων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα να εξακολουθήσει να γίνεται από τη ΔΕΗ και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα να γίνεται από τις εφορίες.

Από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στον οποίο -όπως τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος- θα υπάρξει κάποιο αφορολόγητο, θα τον εισπράττει για όλα τα ακίνητα η εφορία.

ΣΥΡΙΖΑ: “Το πώς λέγονται τα μέτρα μικρή σημασία έχει”

“Τα νέα μέτρα είναι εδώ και καιρό και προαποφασισμένα και προδιαγεγραμμένα, το πώς θα λέγονται έχει μικρή σημασία”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά την σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

Παράλληλα κατηγορεί την συγκυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρουσιάσει ως επιτυχία την παράταση ενός μέτρου, που είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει. «Ο ελληνικός λαός, τους έχει πια καταλάβει», προσθέτει.

Καταλήγοντας επισημαίνει πως “προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και τη σωτηρία της κοινωνίας, είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής”.