Νέο γκράφιτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

«Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει» είναι το μήνυμα που περνάει το νέο γκράφιτι στη μνήμη του 19χρονου Άλκη σε δημοτικό σχολείο των Συκεών

mathites alkis 0

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και η «Δομή εις το Όνομα του Άλκη», ενώθηκαν με την καλλιτεχνική ομάδα Urban Act και έβαψαν τον τοίχο με τα πιο φωτεινά χρώματα. Στο γκράφιτι απεικονίζονται δύο νεαροί που αγκαλιασμένοι βαδίζουν μαζί στο ίδιο μονοπάτι, κρατώντας μία ποδοσφαιρική μπάλα.

«Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει» είναι το μήνυμα πίσω από το έργο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

«Ευχάριστη έκπληξη» ήταν για την διευθύντρια του σχολείου, Σοφία Ασβεστά,  το γεγονός ότι η «Δομή εις το Όνομα του Άλκη» την πλησίασε και της πρότεινε να δημιουργήσουν αυτή τη μοναδική τοιχογραφία στην πρόσοψη.

Μιλώντας στο GRTIMES, αποκάλυψε πως το έργο ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων, αφού γονείς, μαθητές, σύλλογοι αλλά και οι τρεις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης θέλησαν να βάλουν το «λιθαράκι» τους για αυτόν τον καλό σκοπό. Και έτσι «γεννήθηκε» το συγκινητικό γκράφιτι της Urban Act.

Η τοιχογραφία κατά την κ. Ασβεστά αποτελεί μια «διαρκή υπενθύμιση ότι μόνο συναισθήματα αγάπης και ομόνοιας μπορούν να προκύψουν μέσα από το φίλαθλο πνεύμα», ξεκαθαρίζοντας φυσικά ότι η Urban Act τάσσεται ενάντια στην οπαδική βία.