Newsroom

Newsroom

Νέο φιάσκο ετοιμάζει ο Μπακογιάννης: Πλατάνια με αντιπλημμυρικές «ικανότητες» και παρεμβάσεις ύψους 3 εκ. ευρώ

Μετά τον επιτυχημένο Μεγάλο Περίπατο και τις ζαρντινιέρες των 550 ευρώ, πλατάνια θα φυτέψει ο Μπακογιάννης ξηλώνοντας τους φοίνικες. 

5086685

Μετά τον μεγάλο Περίπατο vol. 1 που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος αλλά και μετά τις περίφημες ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου που έκαστη κόστισε 550 ευρώ, τώρα έρχεται ο Μεγάλος Περίπατος vol. 2 που προβλέπει το φύτεμα 82 πλατανιών στην Πανεπιστημίου.

Με νέες παρεμβάσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ο Κώστας Μπακογιάννης έρχεται να δώσει νέα πνοή σε μια πολύ επιτυχημένη προσπάθεια, όπως δήλωσε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του MEGA, που αφορά την «αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου».

Και ενώ οι Αθηναίοι θεωρούν ότι ο δήμαρχος επιχειρεί να κάνει ρελάνς στον αποτυχημένο περίπατο φυτεύοντας αυτή τη φορά πλατάνια, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω παρέμβαση θα λειτουργήσει ως άμεσο επόμενο βήμα του μεγάλου περιπάτου.

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στο MEGA, οι φοίνικες θα φύγουν από την Πανεπιστημίου και θα μπουν σε γειτονιές, ενώ από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα θα φυτευτούν 82 συνολικά πλατάνια που θα προσφέρουν επιπλέον 19.360 τ.μ. «αισθητικά αναβαθμισμένου δημόσιου χώρου».

Υποσχέθηκε μάλιστα ότι οι νέες αλλαγές δεν θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους, ενώ τέλος, ισχυρίστηκε ότι η κίνηση δεν σχετίζεται με τις παρεμβάσεις στη Πανεπιστημίου και στους δρόμους του Περιπάτου. 

Τα πλατάνια ως αντιπλημμυρικό έργο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απόρησαν στο άκουσμα της πρωτοβουλίας του Κώστα Μπακογιάννη να φυτέψει πλατάνια στην Πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι μάλιστα πίστεψαν ότι ο Δήμαρχος θα υπερασπιστεί αυτήν την πρωτοβουλία ισχυριζόμενος ότι τα πλατάνια προσφέρουν ίσκιο και θεωρούνται όμορφα.

Ωστόσο, κατά την πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων προσπάθησε να πείσει τον κόσμο επικαλούμενος ακόμα ένα επιχείρημα. Αφού ξεκίνησε λέγοντας ότι: «Τα πλατάνια είναι ένα δέντρο φυλλοβόλο, που σημαίνει ότι λειτουργεί καλά τον χειμώνα, είναι ένα δέντρο ψηλό, δίνει πάρα πάρα πολύ σκιά», συνέχισε λέγοντας ότι «η νέα μέθοδος φύτευσης αλλά και το είδος του δέντρου θα λειτουργήσει αντιπλημμυρικά».

Έτσι λοιπόν, μετά τις πολύ επιτυχημένες ζαρντινιέρες των 550 ευρώ και τον εξαιρετικά λειτουργικό Μεγάλο Περίπατο που δεν ευθύνεται για το κυκλοφοριακό χάρος, τώρα έρχονται τα πλατάνια που θα κοστίσουν 3 εκατομμύρια ευρώ, που όμως, θα λειτουργήσουν και ως αντιπλημμυρικό έργο, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…