Νέο φιάσκο ετοιμάζει ο Μπακογιάννης: Πλατάνια με αντιπλημμυρικές «ικανότητες» και παρεμβάσεις ύψους 3 εκ. ευρώ

Μετά τον επιτυχημένο Μεγάλο Περίπατο και τις ζαρντινιέρες των 550 ευρώ, πλατάνια θα φυτέψει ο Μπακογιάννης ξηλώνοντας τους φοίνικες. 

NewsRoom 12/10/2021 | 10:50

Μετά τον μεγάλο Περίπατο vol. 1 που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος αλλά και μετά τις περίφημες ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου που έκαστη κόστισε 550 ευρώ, τώρα έρχεται ο Μεγάλος Περίπατος vol. 2 που προβλέπει το φύτεμα 82 πλατανιών στην Πανεπιστημίου.

Με νέες παρεμβάσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ο Κώστας Μπακογιάννης έρχεται να δώσει νέα πνοή σε μια πολύ επιτυχημένη προσπάθεια, όπως δήλωσε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του MEGA, που αφορά την «αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου».

Και ενώ οι Αθηναίοι θεωρούν ότι ο δήμαρχος επιχειρεί να κάνει ρελάνς στον αποτυχημένο περίπατο φυτεύοντας αυτή τη φορά πλατάνια, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εν λόγω παρέμβαση θα λειτουργήσει ως άμεσο επόμενο βήμα του μεγάλου περιπάτου.

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στο MEGA, οι φοίνικες θα φύγουν από την Πανεπιστημίου και θα μπουν σε γειτονιές, ενώ από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα θα φυτευτούν 82 συνολικά πλατάνια που θα προσφέρουν επιπλέον 19.360 τ.μ. «αισθητικά αναβαθμισμένου δημόσιου χώρου».

Υποσχέθηκε μάλιστα ότι οι νέες αλλαγές δεν θα δημιουργήσουν κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους, ενώ τέλος, ισχυρίστηκε ότι η κίνηση δεν σχετίζεται με τις παρεμβάσεις στη Πανεπιστημίου και στους δρόμους του Περιπάτου. 

Τα πλατάνια ως αντιπλημμυρικό έργο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απόρησαν στο άκουσμα της πρωτοβουλίας του Κώστα Μπακογιάννη να φυτέψει πλατάνια στην Πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι μάλιστα πίστεψαν ότι ο Δήμαρχος θα υπερασπιστεί αυτήν την πρωτοβουλία ισχυριζόμενος ότι τα πλατάνια προσφέρουν ίσκιο και θεωρούνται όμορφα.

Ωστόσο, κατά την πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων προσπάθησε να πείσει τον κόσμο επικαλούμενος ακόμα ένα επιχείρημα. Αφού ξεκίνησε λέγοντας ότι: «Τα πλατάνια είναι ένα δέντρο φυλλοβόλο, που σημαίνει ότι λειτουργεί καλά τον χειμώνα, είναι ένα δέντρο ψηλό, δίνει πάρα πάρα πολύ σκιά», συνέχισε λέγοντας ότι «η νέα μέθοδος φύτευσης αλλά και το είδος του δέντρου θα λειτουργήσει αντιπλημμυρικά».

Έτσι λοιπόν, μετά τις πολύ επιτυχημένες ζαρντινιέρες των 550 ευρώ και τον εξαιρετικά λειτουργικό Μεγάλο Περίπατο που δεν ευθύνεται για το κυκλοφοριακό χάρος, τώρα έρχονται τα πλατάνια που θα κοστίσουν 3 εκατομμύρια ευρώ, που όμως, θα λειτουργήσουν και ως αντιπλημμυρικό έργο, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων.