Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός ένας δύτης στο Λαύριο κατά την επιθεώρηση πλοίου

Εγκλωβίστηκε στον μηχανισμό αναρρόφησης θαλασσινού νερού με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα

5911718

Νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, όταν ένας 45χρονος δύτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών επιθεώρησης πλοίου.

Το πλοίο βρισκόταν στη ράδα του Λαυρίου.

Σύμφωνα με τον 902.gr ο 45χρονος σκοτώθηκε όταν εγκλωβίστηκε στον μηχανισμό αναρρόφησης θαλασσινού νερού που χρησιμοποιείται για την ψύξη των κινητήρων και άλλων μηχανημάτων του πλοίου.

Ένας νεκρός εργάτης ανά τρεις ημέρες το 2022

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, γεγονός που ανέδειξε τη δραματική αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων το 2022 και το 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2022 έχασαν τη ζωή τους 104 εργαζόμενοι, σε αντίθεση με το 2018 και το 2019 που τα εργατικά δυστυχήματα ήταν 46 και 51 αντίστοιχα.

Τα χρόνια της πανδημίας, καθώς πολλές βιομηχανικές δραστηριότητες είχαν τεθεί σε αναστολή, οι αριθμοί μειώθηκαν με αποτέλεσμα το 2020 να σημειωθούν 41 περιστατικά και το 2021 31.

Ωστόσο, το 2022 έφερε έκρηξη θανάτων εργατών σημειώνοντας ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων που έφτασαν τα 104. Φέτος, μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 τα εργατικά δυστυχήματα έχουν φτάσει τα 57, με αποτέλεσμα, αν η κατάσταση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, να είναι πιθανό να υπάρξει νέο αρνητικό ρεκόρ.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2022 έχανε τη ζωή του ένας εργαζόμενος ανά τρεις ημέρες.

«Είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η ανυπαρξία των ελέγχων, η εντατικοποίηση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, αργά η γρήγορα θα οδηγούσαν σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών, η ζωή μας και η ασφάλειά μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα» τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου μετά το χθεσινό θανατηφόρο περιστατικό.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…