Νέο επικοινωνιακό show στον Έβρο για να σβήσουν τις αντιδράσεις από τις πυρκαγιές

Επενδύουν στο ακροδεξιό αφήγημα του «μεταναστευτικού κύματος» από το Αφγανιστάν, για να επανα-συσπειρώσουν το ακροατήριό τους και να αλλάξουν ατζέντα

Την αλλαγή ατζέντας, και άμεσα, επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζει να μαίνεται για πέμπτη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια και ενώ οι κάτοικοι στις καμένες περιοχές ξεκινούν συλλαλητήρια ενάντια στην ανικανότητα του επιτελικού κράτους που οδήγησε σε 500% αύξηση των καμμένων εκτάσεων γης.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει γρήγορα πίσω τα κροκοδείλια δάκρυα για όσους με βία εγκατέλειψαν την πατρίδα τους το Αφγανιστάν, και να στείλει εσπευσμένα  τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να στήσουν επικοινωνιακό σόου στον Έβρο, επενδύοντας στο ακροδεξιό αφήγημα του «μεταναστευτικού κύματος» από το Αφγανιστάν, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν ακόμα και το δικό τους ακροατήριο, μιας που οι ρωγμές από την ανικανότητα διαχείρισης των πυρκαγιών φαίνεται να «ακούμπησαν» και τους δικούς τους ψηφοφόρους.

«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά τη σημερινή επίσκεψή τους στον Έβρο.

«Αποτελεί απόφασή μας – κι αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού που μεταφέρουμε σήμερα εδώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας και στους τοπικούς φορείς – η υπεράσπιση των συνόρων μας. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις και δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόπειρα παραβίασής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ο Υπουργός Προστασία του Πολίτη επέμεινε να μιλά για μεταναστευτικές ροές, την ίδια στιγμή που είναι σαφές ότι οι άνθρωποι που έρχονται από το Αφγανιστάν, αποτελούν θύματα ενόπλων συρράξεων και διώξεων και ως εκ τούτου, ορίζονται ως πρόσφυγες σύμφωνα και με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και ταυτόχρονα δημιουργεί και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσα στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις, ωστόσο ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που πιθανόν να προκύψουν».

Η κυβέρνηση αντί να επιλέξει να πιέσει την Ευρώπη για τη δημιουργίας ενός κεντρικού ευρωπαϊκού μηχανισμού μετέγκαταστασης προσφύγων από το Αφγανιστάν αλλά και να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες για να ασκηθούν ηχηρές πιέσεις προς του Ταλιμπάν για να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά των γυναικών, επέλεξε για ακόμα μια φορά να εξαπολύσει ένα ακροδεξιό επικοινωνιακό show στις πλάτες ενός κατατρεγμένου λαού από τους Ταλιμπάν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος με τη σειρά του διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφαλείας» και ότι αυτό που διαπιστώθηκε στα σημεία που επισκέφθηκαν με τον κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και σε μήκος όλων των χερσαίων συνόρων είναι «η άριστη και αναβαθμισμένη λειτουργία των συστημάτων φύλαξης των συνόρων, με την πολύτιμη συνδρομή όλων των στελεχών της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων με όρους αρμονικής και εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και με την ανάπτυξη συστημάτων επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας». Μάλιστα, όπως σημείωσε, «εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συστημάτων αυτών».

Είναι σαφές, ότι το ακροδεξιό επικοινωνιακό show στις πλάτες των Αφγανών προσφύγων δεν αρκεί για να σβήσουν οι αντιδράσεις από τις πυρκαγιές. Την ίδια στιγμή, είναι επίσης σαφές ότι Πανευρωπαϊκό το θέμα των Αφγανών προσφύγων δεν λύνεται από μια κυβέρνηση που τρέχει να κρυφτεί πίσω από τα σύνορα και τους φράχτες. Εντούτοις, η κυβέρνηση φαίνεται πως θα επιμείνει στο δόγμα της αποτροπής.

Φωτογραφία: facebook.com/NPagiotopoulos

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: «Έχει άγρια σκυλιά τριγύρω» – Τα προφητικά λόγια της 50χρονης Ελισάβετ σε φίλη της

Θεσσαλονίκη: «Έχει άγρια σκυλιά τριγύρω» – Τα προφητικά λόγια της 50χρονης Ελισάβετ σε φίλη της

«Είχαμε πολλά να κάνουμε...έλεγες...Δεν έχω λόγια...», αναφέρει στην συγκλονιστική ανάρτησή της η φίλη της άτυχης…

Η γυναικοκτονία που «πάγωσε» το Βέλγιο: Σκότωσε την 26χρονη Βερονίκ με 200 μαχαιριές στο σώμα

Η γυναικοκτονία που «πάγωσε» το Βέλγιο: Σκότωσε την 26χρονη Βερονίκ με 200 μαχαιριές στο σώμα

Την επισκέφθηκε στο σπίτι της λέγοντας ότι ήθελε να πάρει τον υπολογιστή του που είχε…

Θεσσαλονίκη: Κωφάλαλος ο εργάτης πού ήταν στο σπίτι της 50χρονης όταν την κατασπάραξαν τα σκυλιά (video)

Θεσσαλονίκη: Κωφάλαλος ο εργάτης πού ήταν στο σπίτι της 50χρονης όταν την κατασπάραξαν τα σκυλιά (video)

«Είχε και το αλυσοπρίονο και βρισκόταν στην άλλη άκρη του κήπου», τόνισε για τον εργάτη…