Νέο επεισόδιο στο Ρέθυμνο: Επίθεση με αυγά σε μέλη του φοιτητικού σχήματος «Δίκτυο Φοιτητών»

Η επίθεση με αυγά σε φοιτητή αριστερού φοιτητικού σχήματος πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την τραμπούκικη επίθεση από μέλος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου σε βάρος της φοιτητικής συλλογικότητας ΑΕΠ-ΕΑΑΚ

NewsRoom 20/05/2022 | 12:25

Λίγες ώρες μετά την τραμπούκικη επίθεση από μέλος της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου σε βάρος της φοιτητικής συλλογικότητας ΑΕΠ-ΕΑΑΚ στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών, ένα νέο επεισόδιο έρχεται να σημειωθεί στην ίδια σχολή εναντίον μέλους του φοιτητικού σχήματος «Δίκτυο Φοιτητών  Πανεπιστημίου Κρήτης».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το «Δίκτυο Φοιτητών  Πανεπιστημίου Κρήτης», «ο γραμματέας δέχτηκε επίθεση με αυγά την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα».

Τα μέλη του φοιτητικού σχήματος που πολιτικά πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι η επίθεση τους «βάζει σε ιδιαίτερες υποψίες γιατί έρχεται λίγες μόνο ώρες από την διεξαγωγή των εκλογών, όταν εξωπανεπιστημιακό μέλος της ΟΝΝΕΔ τραμπούκισε σε μέλος των ΕΑΑΚ».

Μέλος του αριστερού σχήματος μίλησε στο Κουτί της Πανδώρας, και ανέφερε ότι δεν είδε από ποιο χέρι εκτοξεύτηκε το αυγό, αλλά ωστόσο εικάζει ότι προήλθε από μέλος της ΔΑΠ με σκοπό να προκαλέσει ακόμα ένα επεισόδιο που θα δυναμιτίσει το κλίμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το «Δίκτυο Φοιτητών Ρεθύμνου»

«Αδιανόητη και άνανδρη επίθεση έλαβε χώρα πριν από λίγο σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Στόχος της επίθεσης, ο γραμματέας του Δικτύου Φοιτητών Δήμος Μπινετζής, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με αυγά την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα. Όπως φαίνεται, οι εκλογές, ως δημοκρατικός θεσμός δεν ικανοποιούν κάποιους, οι οποίοι επιστρατεύουν ανεπίτρεπτες πρακτικές, γιατί δε μπορούν να διαχειριστούν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.
Τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές καλούνται να τις καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους όλες οι παρατάξεις.

Η επίθεση μας βάζει σε ιδιαίτερες υποψίες γιατί έρχεται λίγες μόνο ώρες από την διεξαγωγή των εκλογών, όταν εξωπανεπιστημιακό μέλος της ΟΝΝΕΔ τραμπούκισε σε μέλος των ΕΑΑΚ. Θα πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι ότι την δυναμική του Δικτύου Φοιτητών που έλαβε το ιστορικό νούμερο στο τμήμα για τον χώρο μας του 33.5% και καταταγεί δεύτερη δύναμη δεν θα την ανακόψουν ούτε με εκφοβισμούς, ούτε με τραμπουκισμούς , ούτε με άνανδρες επιθέσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε οι θεματοφύλακες της τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών. Πάντως το γεγονός το σημερινό περιστατικό έρχεται σε μια ακολουθία γεγονότων που συνέβησαν από την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών όταν έγινε το περιστατικό βίας που προαναφέρθηκε καθώς και η συστηματική προσπάθεια νόθευσης τους αποτελέσματος με μέλος της Εφορευτικής επιτροπής από την ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Δεν θα ανεχτούμε άλλος βίαιες και αυταρχικές πρακτικές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να μαχόμαστε για ένα δημοκρατικό και ελεύθερο πανεπιστήμιο.»