Το νέο δόγμα Άδωνη: Η μεσαία τάξη έχει ωφεληθεί… φορολογικά

Μετά τον τηλεοπτικό-καυγά που είχε ο  Άδωνις Γεωργιάδης με την Όλγα  Τρέμη για τα «οφέλη» της μεσαίας τάξης, επανήλθε το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN αναφερόμενος στον ορισμό της μεσαίας τάξης.

4733911 1

 «Ο δικός μου ορισμός για τη μεσαία τάξη είναι αυτός που λέγαμε παλιά «οι νοικοκυραίοι». Δεν θα το τοποθετούσα εισοδηματικά γιατί ο καθένας που βλέπει τον εαυτό του, βλέπει διαφορετικά την έννοια της μεσαίας τάξης», είπε αρχικά ο Άδωνης Γεωργιάδης, δείχνοντας την ταξική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν-ΝΔ-και την μεσαία τάξη. 

Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι τα οφέλη που θα καρπωθεί η έχει καρπωθεί ήδη, η μεσαία τάξη από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι τέτοια που πρέπει να πουν και ευχαριστώ οι πολίτες. «Τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα πρωθύστερα των προεκλογικών της υποσχέσεων, στοχεύουν στη μεσαία τάξη. Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ο πρώτος από το 2010 που περιλαμβάνει μαζική μείωση φόρων. Μάλιστα το  μεγαλύτερο μέρος του υπερπλεονάσματος του 2019, ενώ παραδοσιακά μοιραζόταν τον Δεκέμβριο, φέτος μοιράστηκε τον Μάιο. Άρα, έχει μοιραστεί το υπερπλεόνασμα. Από εδώ και πέρα, όμως όχι σε όλους επιδόματα

Σε ερώτηση για τα σχόλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεσαία τάξη ο υπουργός απάντησε: «Αν κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή οποιαδήποτε άλλο κόμμα θέλει να κάνει κριτική ως προς τον ορισμό της μεσαίας τάξεως, να τον κάνει στον ΟΟΣΑ γιατί δικά του είναι τα στοιχεία, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Σταϊκούρας. Δεν είναι του κ. Σταϊκούρα τα στοιχεία», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης

Πουθενά όμως δεν ανέφερε όμως ότι κάποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα, ούτε ότι είχαμε οικονομική κρίση και μνημόνια, όπως δεν ανέφερε απολύτως τίποτα, ούτε καν ένα μέτρο για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για να  ενισχύσει τη μεσαία τάξη που τόσο «επικεντρωμένη» είναι η πολιτική της Ν.Δ. τάχα, σε αυτήν.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…