Νέο-Δημοκρατικό χτύπημα: Η Τζαβέλα παρομοιάζει την Γκρέτα Τούνμπεργκ με τον εξορκιστή

Πληθαίνουν τα παραδείγματα ακροδεξιού λόγου στην κυβερνώσα παράταξη

Η πρώην ευρωβουλευτής και σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα, έχοντας κάνει κι αυτή το πέρασμά της από τον ΛΑ.ΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα λόγω των ακροδεξιών της απόψεων. Άλλη μια ένδειξη της δημοκρατικής της ευαισθησίας προκύπτει και από χθεσινό της tweet, το οποίο μάλλον κλήθηκε να διαγράψει μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το σχόλιό της.

Η Νίκη Τζαβέλα, λοιπόν, παρομοίασε τη 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ με τον εξορκιστή. «Αυτό το μικρομέγαλο, η Greta, μου θυμίζει τον εξορκιστή….», έγραψε η κα. Τζαβέλα, βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της στο κρεσέντο ρατσιστικών επιθέσεων που δέχεται η 16χρονη ακτιβίστρια για το σύνδρομο Άσπεργκερ και την εμφάνισή της, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά του κυβερνώντος κόμματος. 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε απαντήσει στα ρατσιστικά σχόλια για την εμφάνισή της με το εξής αποστομωτικό σχόλιο: «Όταν οι εχθροί σου στοχεύουν στην εμφάνιση και τις ιδιαιτερότητές σου, σημαίνει ότι δεν τους έχει μείνει κανένα άλλο όπλο. Και τότε ξέρεις ότι κερδίζεις! Έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές είμαι κάπως διαφορετική από τη νόρμα. Και, κάτω από τις σωστές συνθήκες, η διαφορετικότητα είναι υπερδύναμη».

Άλλωστε η κα Τζαβέλα έχει απασχολήσει η δημόσια σφαίρα με διάφορες ακροδεξιές της απόψεις. Τον Ιούνιο του 2018, με θέμα – ποιο άλλο; – το μακεδονικό, είχε γράψει στο twitter: «όσοι μιλούσαν σλάβικα, τους παρελάμβανε η χωροφυλακή και μετά από ένα μπερτάκι δεν ξαναμιλούσαν σλάβικα» για να συνεχίσει λέγοντας «έτσι γίναμε ένα έθνος, μια γλώσσα, μια θρησκεία και αποφύγαμε τις περιπέτειες του μωσαϊκού των υπολοίπων Βαλκανίων». 

  

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Τέλλογλου και Κουκάκης κλήθηκαν να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον Ντογιάκο

Μέσω του Twitter, οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Τάσος Τέλογλου, αναφορικά με την εξέλιξη της…

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η Χρύσπα ενάντια στην ομοφοβία: «Τι σημαίνει άνδρας ή γυναίκα; Δεν διαχωρίζω τα ερωτικά γούστα»

Η τραγουδίστρια απάντησε για το φλερτ, την πίστα και τις παραβιαστικές συμπεριφορές.

Καβάλα: Αστυνομικός συνελήφθη αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Καβάλα: Αστυνομικός συνελήφθη αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας ο αστυνομικός πραγματοποίησε «βολές εκφοβισμού» - Σε βάρος του, σχηματίστηκε…