Νέο διαφωτιστικό βίντεο από την εξέδρα του «Γ. Καραϊσκάκης» -Έκθετη η ΕΛ.ΑΣ

Ένα νέο βίντεο αποτυπώνει τον εκκωφαντικό θόρυβο και τη λάμψη που προκάλεσε το εκρηκτικό που προκάλεσε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ και τη διακοπή του αγώνα.

ΟΛΥ

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο τραβηγμένο από την εξέδρα του Καραϊσκάκη δείχνει τη στιγμή που η κροτίδα σκάει δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ντέρμπι αιωνίων του Καραϊσκάκη πέρασε στην ιστορία για λόγους άσχετους με το ποδόσφαιρο, όταν μετά από κροτίδα που έπεσε δίπλα στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ του Ολυμπιακού, ο Χουάνκαρ έπεσε στο χορτάρι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει με φορείο. Το ματς διεκόπη και πλέον όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, όταν και θα αποφασιστεί η τύχη του αγώνα.

 

@sports.unlockedΗ στιγμή που έσκασε η κροτίδα στους αναπληρωματικούς του ΠΑΟ!♬ original sound – Sports Unlocked

 

Οι κροτίδες πέρασαν κάτω από τη μύτη των αστυνομικών

Η συζήτηση και τα ρεπορτάζ των αθλητικών εφημερίδων και sites αναλώνονται σήμερα στο αν ήταν ή δεν ήταν ικανή η κροτίδα να προκαλέσει τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και τι προβλέπει ο κανονισμός για την αποχώρηση ομάδας από το γήπεδο.

Η ουσία είναι ότι οι φονικές αυτές κροτίδες πέρασαν χθες στο Καραϊσκάκη κάτω από τη μύτη των αστυνομικών που υποτίθεται ότι έκαναν έλεγχο κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο. Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για το πώς οι οπαδοί κατάφεραν να περάσουν στο γήπεδο τόσες κροτίδες και βεγγαλικά, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπάρχει μεγάλη ενόχληση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το κλίμα να είναι βαρύ για τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων στο Καραϊσκάκη.

Επί της ουσίας για μια ακόμη φορά ο δρόμος είναι γνωστός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. ΕΔΕ η στην καλύτερη των περιπτώσεων μια απομάκρυνση στελέχους, όπως ο επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων , που θα πληρώσει το μάρμαρο για να καλύψει για ακόμα μία φορά την κυβερνητική ανικανότητα. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μετά τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για την αθλητική βία.

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα διαιωνίσουμε παθογένειες αλλά θα τις διαλύσουμε. Σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ. Συμφωνήσαμε με τις ιδιοκτησίες των τεσσάρων ομάδων και το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό ότι η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων στις θύρες που στο παρελθόν μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, αυτό σημαίνει ότι η αρμοδιότητα αυτή μεταπίπτει από τις υπηρεσίες ασφάλειας των ομάδων στην Ελληνική Αστυνομία η οποία θα έχει και την ευθύνη να κάνει τέτοιους ελέγχους όποτε η ίδια κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο και θέλω να τονίσω ότι σε αυτό συμφώνησαν και οι 4 ΠΑΕ διότι αντιλαμβάνονται και αυτές ότι πολλές φορές μπορεί ο έλεγχος τέτοιων φαινομένων βίας να ξεφεύγει από τις δικές του δυνατότητες», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξαγγελίες τελικά που προκάλεσαν μια… τρύπα στο νερό. Οι κροτίδες πέρασαν και θα συνεχίσουν να περνούν στα ελληνικά γήπεδα για να βυθίζουν όλο και πιο βαθιά το ελληνικό ποδόσφαιρο στον πάτο του βαρελιού.

Σημασία έχει μόνο η επικοινωνία και όχι η ουσία για το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεσπούν οι συνδικαλιστές

Μετά τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε σήμερα σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Διακηρύττουμε για άλλη μια φορά τη σταθερή μας προσήλωση στην υπεράσπιση της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της από τις καταστροφικές αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα της πάταξης της βίας αλλά και από τις άδικες επιθέσεις που δέχεται».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζοντας την απόφαση του περασμένου Αυγούστου αναφέρουν ότι «ήταν ένα μέτρο που ελήφθη… εν θερμώ στη σκιά της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ από τους Κροάτες χούλιγκαν. Έπρεπε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να απεμπλακεί η Αστυνομία από το πάρεργο των συγκεκριμένων ελέγχων και ξαφνικά εν έτει 2023 επανήλθαμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Στις 17 Αυγούστου 2023 και σε συνέχεια των σημαντικών μας παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της βίας εντός κι εκτός γηπέδων, μετά τη δολοφονική επιδρομή των χούλιγκανς από την Κροατία, διατυπώσαμε δημοσίως την αντίθεσή μας για τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση και κυρίως για εκείνα που αφορούν την ανάθεση ξανά στην Ελληνική Αστυνομία, βοηθητικού ρόλου security προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Με την πολύχρονη εμπειρία και τις γνώσεις που έχουμε συγκεντρώσει, αντιμετωπίζοντας ως αστυνομικοί, στο θερμό πεδίο των επεισοδίων και των ταραχών, τα πραγματικά αίτια αυτού του φαινομένου, τονίσαμε ότι η πολιτεία επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της ρίχνοντας το «μπαλάκι» στις πλάτες της αστυνομίας και ιδίως στο χαμηλόβαθμο προσωπικό που καλείται να ελέγχει τις εισόδους στα γήπεδα, δήθεν για να αποτρέπει τη κρυφή μεταφορά παρανόμων αντικειμένων, ενώ είναι γνωστόν τοις πάσι ποιοι και πώς στήνουν τα επεισόδια και φυσικά ποιοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Ως εδώ λοιπόν με την κοροϊδία της ελληνικής κοινωνίας και του φίλαθλου κόσμου.

Όσο δεν απαντώνται τα ερωτήματα που θέσαμε και θέτουμε, το μόνο που θα έχετε καταφέρει ξανά, θα είναι η μετάθεση των ευθυνών και μάλιστα αυτή τη φορά στις πλάτες της αστυνομίας, δηλαδή του κράτους!

Αίσχος!»