Νέο deal με κλινικάρχες κάνει η κυβέρνηση για να καλύψει τα λάθη της για την κατάρρευση του ΕΣΥ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, με αποτέλεσμα να έχει οδηγήσει την κυβέρνηση σε πανικό καθώς αποφασίζει άρον – άρον να ανοίξει τον δρόμο στις ιδιωτικές κλινικές.

NewsRoom 27/10/2021 | 21:10

Η εξάπλωση της πανδημίας δείχνει ότι οδεύουμε ολοταχώς όπως και τον περσινό Οκτώβριο καθώς σημειώνεται εκρηκτική αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού. Με την κυβέρνηση ανήμπορη να αντιδράσει και έχοντας χάσει προ πολλού τον έλεγχο στην διαχείριση της πανδημίας, τώρα σπεύδει άρον-άρον, να κάνει νέο deal με κλινικάρχες, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού. Η συμφωνία μάλιστα έρχεται όταν η ίδια η κυβέρνηση έλεγε ότι υπάρχουν ΜΕΘ για να αντιμετωπιστεί το 4ο κύμα της πανδημίας και την ίδια ώρα έχει βγάλει σε αναστολή  7.000 υγειονομικούς, με τα νοσοκομεία να μην  είναι σε θέση να αναπτύξουν περισσότερες των 510 κλινών ΜΕΘ που λειτουργούν τώρα.
 
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας «βλέποντας» την αύξηση του αριθμού των ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία, λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, προχωρά στην επέκταση τη συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid
ασθενείς.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

-Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.
-Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.
-Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Επίσης για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

-Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
- Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ