Νέο «χτύπημα» Κεφαλογιάννη σε Μητσοτάκη για τον διορισμό δικαστικού με αντισημιτικό παρελθόν

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις»

kefalogianni 3

Σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς τη λειτουργία των θεσμών, με αφορμή την προαγωγή της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, αφήνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη με παρέμβασή της από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, δημιουργώντας εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις» σημειώνει συγκεκριμένα η Όλγα Κεφαλογιάννη και συμπληρώνει δεικτικά: «είναι βασική προϋπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας και των θεσμών», σε μια τοποθέτηση που εμμέσως πλην σαφώς «φωτογραφίζει» το Μέγαρο Μαξίμου.

Της παρέμβασης Κεφαλογιάννη είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για τον διορισμό της εν λόγω δικαστικού στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς πρόκειται για δικαστικό με αμφιλεγόμενο παρελθόν, αφού έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τα ΜΜΕ σχετικά με αντισημιτικές της απόψεις και με τη στάση της στο πρωτόδικο Δικαστήριο του Κώστα Πλεύρη για το βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Επιπλέον, η κ. Παγουτέλη είναι μια από τα 5 μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που που θα δικάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τα οποία προήχθησαν σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται επίσης πως πριν λίγες ημέρες είχε προηγηθεί η παρέμβαση και πάλι της Όλγας Κεφαλογιάννη, όταν με ανάλογη παρέμβασή της η βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξέτασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, δίνοντας τέλος σε σενάρια που την ήθελαν να απομακρύνεται από την θέση της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Έρχεται δε λίγα 24ωρα μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της παρακολούθησης του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγή: documentonews.gr

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…