Νέο «χτύπημα» Κεφαλογιάννη σε Μητσοτάκη για τον διορισμό δικαστικού με αντισημιτικό παρελθόν

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις»

kefalogianni 3

Σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς τη λειτουργία των θεσμών, με αφορμή την προαγωγή της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, αφήνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη με παρέμβασή της από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, δημιουργώντας εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις» σημειώνει συγκεκριμένα η Όλγα Κεφαλογιάννη και συμπληρώνει δεικτικά: «είναι βασική προϋπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας και των θεσμών», σε μια τοποθέτηση που εμμέσως πλην σαφώς «φωτογραφίζει» το Μέγαρο Μαξίμου.

Της παρέμβασης Κεφαλογιάννη είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για τον διορισμό της εν λόγω δικαστικού στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς πρόκειται για δικαστικό με αμφιλεγόμενο παρελθόν, αφού έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τα ΜΜΕ σχετικά με αντισημιτικές της απόψεις και με τη στάση της στο πρωτόδικο Δικαστήριο του Κώστα Πλεύρη για το βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Επιπλέον, η κ. Παγουτέλη είναι μια από τα 5 μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που που θα δικάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τα οποία προήχθησαν σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται επίσης πως πριν λίγες ημέρες είχε προηγηθεί η παρέμβαση και πάλι της Όλγας Κεφαλογιάννη, όταν με ανάλογη παρέμβασή της η βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξέτασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, δίνοντας τέλος σε σενάρια που την ήθελαν να απομακρύνεται από την θέση της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Έρχεται δε λίγα 24ωρα μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της παρακολούθησης του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγή: documentonews.gr

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»