Νέο χτύπημα από Κεφαλογιάννη: Όταν λέμε «όλα στο φως» δεν γίνεται να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη ήταν ξεκάθαρη για το θέμα των υποκλόπων και την τήρηση του απορρήτου.

5663341

Νέες αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών άφησε το βράδυ της Δευτέρας (12/9) η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η «γαλάζια» βουλευτής, που ανήκει στη λεγόμενη «καραμανλική» ΝΔ παίρνει σαφείς αποστάσεις, από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και την προσπάθεια αποσιώπησης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, από το «ιερατείο» Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, η βουλευτής σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη το βράδυ της Δευτέρας, τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:

«Όταν θέλουμε να μιλάμε για κάθαρση στον δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για ‘φως’, όταν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές, τότε το απόρρητο -με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας- θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών».

«Και όλοι εμείς που υπηρετούμε τους θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε», υπογράμμισε με νόημα.

Συνεχίζοντας, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι για εκείνη «έχει πολλή σημασία, όταν λέμε ‘όλα στο φως’, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου», εξήγησε.

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη άφησε και κάποιες υπόνοιες για ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν γνώση ευαίσθητων πληροφοριών ενώ δε θα έπρεπε.

«Μάλιστα κάποιοι που έχουν λάβει γνώση ευαίσθητων πληροφοριών, χωρίς να έχουν τυπικά αρμοδιότητα για να λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες, αυτοί καλύπτονται από το απόρρητο; Αναρωτιέμαι…», είπε η βουλευτής.

Δείτε το βίντεο:

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

terezakis 1024x495 1

Τέμπη: Ο αδερφός του Βάϊου Βλάχου αποδομεί τον CEO του ΟΣΕ- «Εσείς μπορεί να οδηγείτε και χωρίς ζώνη» (video)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, προσπάθησε να πείσει ότι τα τρένα είναι ασφαλή μετά τα…

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

εμπρησμος

Νέο μπαράζ εμπρησμών-4 αυτοκίνητα στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου

Προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές έχουν προκαλέσει τα συνεχόμενα περιστατικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων που σημειώνονται…