ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Νεκροταφείο ελεφάντων "Η ωραία Ρηγίλλης"

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

meimarakis 16

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Είδα χθες τις φωτογραφίες από τη συγκέντρωση παλαιών και νέων νεοδημοκρατών  που διοργάνωσε ο Μεϊμαράκης  στην οδό Ρηγίλλης και συγκινήθηκα σφόδρα. Ήταν σαν να βλέπεις ασπρόμαυρα άλμπουμ οικογενειακών φωτογραφιών:  Βρε, ζει ακόμη ο θείος Βρασίδας;  Βρε, είναι ακόμη στην Ελλάδα ο θείος Αναξίμανδρος;  Βρε, βγήκε από τη φυλακή ο θείος Κούλης; Κάθε φωτογραφία και μια κιβωτός αναμνήσεων. Δεν εννοώ την Κιβωτό του Νώε με τα ζώα, άλλη κιβωτό εννοώ.

Φωτογραφία πρώτη: Κώστας Καραμανλής,  Αντώνης Σαμαράς:  Βατοπέδι, κουμπάροι, δομημένα ομόλογα, κομματικοί διορισμοί, έλλειμμα στο 15%, προετοιμασία Μνημονίου,  εθνικισμός, μακεδονικό, αποστασία, Συμπιλίδης, Ζάππεια, Μνημόνια, ακροδεξιά στροφή, Μπαλτάκος, μαύρο στην ΕΡΤ. Φωτογραφία δεύτερη:  Γιώργος Μουρούτης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Φαήλος  Κρανιδιώτης: Υπόγεια Μαξίμου, μονταζιέρες, ακροδεξιό παρακράτος, μοντέρνος γκεμπελισμός,  γκροτέσκ, Ζορό, ατασθαλίες στη Νομαρχία, δικαστήρια, καθαίρεση, τηλεπωλήσεις παπουτσιών, Δίκτυο 21, πουλάδες στο πέτο, οι  χρυσαυγίτες είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.  Φωτογραφία τρίτη: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Γιώργος Βουλγαράκης: ΟΝΝΕΔ του ’70 και του ’80, Ρέιντζερς, Κένταυροι, τραμπουκισμοί, τάγματα εφόδου, Καλαμπόκας, Τεμπονέρας, Βατοπέδι, τριάντα διαμερίσματα σε οφ σορ, στριμμένο μουστάκι, αντριλίκι, κατεβασμένα παντελόνια, το νόμιμο και το ηθικό.  Πόσες και πόσες ιστορίες, πόσες και πόσες αμαρτίες.

Κερδίζει ή χάνει ο Μεϊμαράκης από τις ενωτικές φιέστες  της Ρηγίλλης; Σε πρώτη φάση κερδίζει. Βλέπει τα πλάνα ο παραδοσιακός δεξιός και λέει, «μπράβο στον  Βαγγέλη που μάζεψε το σκορποχώρι, που έφερε στο ίδιο μετερίζι καραμανλικούς, αβερωφικούς, μητσοτακικούς, έστω και μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου». Το λέει και μετά δηλώνει στους δημοσκόπους ότι θα ψηφίσει ΝΔ δαγκωτό, ανεβαίνει κατακορύφως η συσπείρωση, εξανεμίζεται η διαφορά, γίνονται αμφίρροπες οι εκλογές, κρατιέται ο Μεϊμαράκης στο παιχνίδι μέχρι την ύστατη ώρα. Άσε που μπορεί να πάρει ποσοστό μεγαλύτερο από του Σαμαρά και να κρατηθεί και μετά την ύστατη ώρα.

Το ενωτικό σόου της Ρηγίλλης ανεβάζει μεν τον εκλογικό πήχη της ΝΔ, όχι όμως σε επίπεδα που να εγγυώνται την τελική νίκη. Διότι αυτός  που δεν είναι δεξιός  βλέπει τις φωτογραφίες της δεξιάς λαοσύναξης και φρουμάζει. Βρε λες, μαζί με τον Μεϊμαράκη, να μου ξαναφορτωθούν στο σβέρκο οι καραμανλήδες, οι σαμαράδες, οι βουλγαράκηδες, οι ψωμιάδηδες, οι αδώνηδες, οι βορίδηδες, οι μουρούτηδες, οι μιχαλολιάκοι, οι μητσοτακαίοι και οι βαρβιτσιωταίοι;  Ο Χριστός κι η Παναγία!  αναφωνεί ο μη δεξιός ψηφοφόρος και κατεβάζει τον πήχη από τα ύψη στα οποία τον είχε ανεβάσει ο ενθουσιώδης δεξιός.

Χαμηλά θα είναι ο πήχης της  ΝΔ και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταφέρει να περάσει από κάτω. Αν συμβεί αυτό το θαύμα, από την 21η του Σεπτεμβρίου θα φορτωθούμε τους καραμανλήδες, τους  σαμαράδες, τους βουλγαράκηδες, τους  ψωμιάδηδες, τους  αδώνηδες, τους  βορίδηδες, τους  μουρούτηδες, τους μιχαλολιάκους, τους μητσοτακαίους, τους βαρβιτσιωταίους και θα πούμε κι ένα τραγούδι.

Πηγή: «Αυγή»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…