Newsroom

Newsroom

Νεκρός σωματοφύλακας του Ομπάμα

Νεκρός βρέθηκε ένας πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.…

reutersΝεκρός βρέθηκε ένας πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Ο πράκτορας Ραφαέλ Πριέτο βρισκόταν υπό διερεύνηση για «ανάρμοστη συμπεριφορά», επειδή φερόταν να διατηρεί ερωτική σχέση με μια Μεξικανή. Oι μυστικές υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούσε είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.

Η εξωσυζυγική σχέση του αποκαλύφθηκε από άλλον πράκτορα, ο οποίος θεώρησε ότι παραβιάζονται κανόνες ασφαλείας των μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θεωρήθηκε ότι είχε θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια με τη σχέση του, αλλά ότι παραβίασε τον εσωτερικό κανονισμό των μυστικών υπηρεσιών που υποχρεώνει τους πράκτορες να κοινοποιούν σε ανώτερα διοικητικά κλιμάκια τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις.

Ο Πριέτο βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, με τον κινητήρα σε λειτουργία. Ο θάνατός του προκλήθηκε από δηλητηρίαση εξαιτίας έκθεσης του σε μονοξείδιο του άνθρακα και ερευνάται από την Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον.