Newsroom

Newsroom

Νεκρός σε συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο

-Σε 6 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία -Κουράκης: Σκληρός εγκληματίας ο δολοφόνος Τραγικός ο απολογισμός του «ραντεβού θανάτου» που έδωσαν λίγο…

-Σε 6 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία
-Κουράκης: Σκληρός εγκληματίας ο δολοφόνος
Τραγικός ο απολογισμός του «ραντεβού θανάτου» που έδωσαν λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα οπαδοί του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου, στην πολυσύχναστη παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Ένας 21χρονος άνδρας έπεσε νεκρός από μαχαιριά στο στήθος και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίστηκαν βαριά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Οι οπαδικοί “στρατοί” των τριών ομάδων έδωσαν ραντεβού για τα ξημερώματα στο Λίντο, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η αστυνομία κάνει λόγο για περίπου 30 άτομα, από τη μία οπαδοί του ΟΦΗ και από την άλλη εκείνοι του Παναθηναϊκού και του Ηρόδοτου, που φορούσαν κράνη και κουκούλες. Η συμπλοκή ήταν άγρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης από τα Μάλια, και να τραυματιστούν με μαχαίρι άλλοι δύο. Οι πρώτες πληροφορίες ότι το θύμα ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο της συμπλοκής, όμως ο νεαρός άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο “Βενιζέλειο”. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις. Πρόκειται για έναν 18χρονο, ένα 19χρονο, δύο 20χρονους και δύο 21χρονους.

Ήταν η τέταρτη οργανωμένη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και του Ηρόδοτου από την αρχή του χρόνου, ενώ ακόμα δύο φορές έχουν συμπλακεί χούλιγκαν του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, κανείς δεν φαινόταν πρόθυμος να κάνει κάτι για να σταματήσει το φαινόμενο πριν υπάρξει νεκρός.

► Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μίλησε στον Sentra FM και επιβεβαίωσε ότι στα επεισόδια πήραν μέρος οπαδοί των τριών ομάδων για να συμπληρώσει: “Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτός που το έκανε είναι σκληρός εγκληματίας. Αποτελεί μία αδικαιολόγητη ενέργεια. Το θεωρώ απαράδεκτο κάποιες ομάδες ατόμων να δίνουν ραντεβού για να σκοτωθούν. Δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο”.

► Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σημείωσε στη ΝΕΤ: “Αυτή δεν είναι αθλητική βία. Κάποιοι κρύβονται πίσω από χρώματα ομάδων. Εάν δεν σταματήσει η βία πρώτα μέσα στα γήπεδα, δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε και τη βία έξω από αυτά”.

► Η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδίκασε τα επεισόδια και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος. Κατόπιν, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συζητήσεις, αναφέρεται: “Δεδομένου ότι η βία είναι πλέον ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και μεταφέρεται και σε γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες διαφόρων αθλημάτων, θα πρέπει όλοι οι φορείς, Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ., δικαστικές και ποδοσφαιρικές αρχές να συνεργαστούν, έτσι ώστε να απομονωθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων ενεργειών, καθώς η αντιμετώπιση της έξαρσης της βίας απαιτεί πολιτική βούληση, συνεργασία, σχεδιασμό και έμφαση στην πρόληψη και την καταστολή”.

► Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ συγκάλεσε ο πρόεδρος Νίκος Μαχλάς για να συζητηθεί το θέμα. Σε ανακοίνωσή της η ομάδα του Ηρακλείου αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν σήμερα το πρωί και είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζει την θλίψη, την οδύνη και τον αποτροπιασμό της, για τις παραπάνω ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονται και είναι αντίθετες με τις αρχές, τα πιστεύω και τα ήθη της ΠΑΕ ΟΦΗ.
http://www.enet.gr

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας