Κρήτη: Νεκρός Παλαιστίνιος εργάτης σε εργοτάξιο ξενοδοχείου – Καταγγελίες για προσπάθεια κουκουλώματος

Τον θάνατο ενός 22χρονου Παλαιστίνιου εργάτη από τη Γάζα σε εργοτάξιο ξενοδοχείου, στο Σίσι Ηρακλείου Κρήτης, το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Φλεβάρη, καταγγέλλουν εργαζόμενοι και συνδικάτα.

Εργατικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», το περιστατικό αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, αλλά σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου, που συνέταξε ιατροδικαστής δύο μέρες μετά το συμβάν, ο θάνατος προήλθε από βαριές κακώσεις σώματος, γεγονός που ενισχύει την εκδοχή του εργατικού δυστυχήματος.

Συνάδελφος του νεκρού εργάτη ανέφερε στη «Νέα Κρήτη» ότι είδε να τον έχει πλακώσει ένας τοίχος και ότι ο χώρος καθαρίστηκε πριν μεταβεί επιτόπου η Αστυνομία, προσθέτοντας πως «ακουσα μια φωνή που ζητούσε βοήθεια και πήγα να βοηθήσω. Είδα ότι τον είχε πλακώσει ένας τοίχος». «Εμείς το ειδοποιήσαμε (σ.σ. το ΕΚΑΒ), εκεί που δουλεύαμε και ήρθε μετά από δέκα λεπτά και το πήρε το παιδί. Ηταν νεκρό» συμπλήρωσε, ενώ κατήγγειλε πως «καθάριζαν τον χώρο πριν έρθει η Αστυνομία».

«Πρέπει να σας πω ότι όλο αυτό είναι τραγικό… και ύποπτο!»

Την ώρα που η σορός του Wesam παρέμενε στο ψυγείο του νεκροτομείου, κι ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της Επιθεώρησης Εργασίας για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό βρίσκονταν χθες εν εξελίξει, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Οικοδόμων έκανε λόγο για «τραγικό και ύποπτο» περιστατικό.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ηρακλείου Γιάννης Γωνιανάκης έκανε λόγο για αντιφάσεις στην επίμαχη υπόθεση. «Υπάρχουν αντιφάσεις. Διερευνάται ακόμη από την Επιθεώρηση Εργασίας…Ψάχνουμε κι εμείς από τους συναδέλφους αν μάθουν κάτι… Γιατί πρέπει να σας πω ότι όλο αυτό είναι τραγικό… και ύποπτο!» ανέφερε αρχικά στo neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Γωνιανάκης.

«Δεν γίνεται ξαφνικά να βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος, μέσα σ’ ένα εργοτάξιο, νεκρός (…) Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για παθολογικά αίτια. Η Επιθεώρηση ακόμη διερευνά το συμβάν, δεν έχει βγάλει πόρισμα αλλά όταν βγαίνει η έκθεση του ιατροδικαστή και μιλάει για κακώσεις, έχει όντως συμβεί κάποιο ατύχημα… Δεν γίνεται δηλαδή οι κακώσεις να δημιουργήθηκαν από μόνες τους» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

«(…) Οι πρώτες πληροφορίες ήταν ότι έγινε εργατικό ατύχημα, ότι έπεσε τοίχος και πλάκωσε έναν συνάδελφό μας εργαζόμενο. Όταν πήγε η Επιθεώρηση Εργασίας και από τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία βρήκε ουσιαστικά ένα νέο άνθρωπο σε ένα τραπέζι ακουμπισμένο (….) μπορεί να μεταφέρθηκε και να ήταν σε έναν άλλο χώρο. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το γεγονός ότι ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του» τόνισε κλείνοντας ο Γιάννης Γωνιανάκης.

«Ήταν ένας άτυχος Παλαιστίνιος που ήρθε εδώ πέρα για ένα μεροκάματο κι έχασε τη ζωή του» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Στέλιος Βοργιάς που επεσήμανε ότι «περιμένουμε τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών γιατί εκτός από την Επιθεώρηση Εργασίας, προφανώς έχει εμπλακεί και η Ελληνική Αστυνομία».

Από την ΤΕ Λασιθίου του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κάθε μέρα, μετά τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Παλαιστίνιου εργάτη σε εργοτάξιο ξενοδοχείου στο Σισι, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιευμάτων που δείχνουν ότι κατά μεγάλη πιθανότητα πρόκειται για ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα στον κλάδο των κατασκευών.

Γεγονός που γίνεται ακόμα πιο τραγικό αφού πρόκειται για έναν πρόσφυγα από την πολύπαθη Παλαιστίνη που αιματοκυλιέται από το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Εδώ και τώρα να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του Παλαιστίνιου εργάτη.

Η ΤΕ Λασιθίου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να πάρουν τη υπόθεση της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους. Να δώσουν μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία στην απεργία στις 28 Φλεβάρη συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις πόλεις του Λασιθίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Ελισάβετ Μουτάφη: Η αποκάλυψη για τον Λαζόπουλο – «Μου πρότεινε να αλλάξω επίθετο» (video)

Αλέξης Τσίπρας: Η ανάρτηση του προκάλεσε έκρηξη από Likes και σχόλια – «Γύρνα…»

Μαριάννα Πυργιώτη: Το απαράδεκτο σχόλιο για Κασσελάκη και Τάιλερ – «Τον σέρνει σαν αξεσουάρ»

Βαγγέλης Βλάχος: H απάντηση στον Πρετεντέρη για τα Τέμπη – «Ας προσπαθήσω να του εξηγήσω»

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…