Νεκρός ο πιλότος του Mirage

Νεκρός είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το δυσάρεστο γεγονός μετέδωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

5acf543a1dc524cc108b4568

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Νωρίτερα, ελικόπτερα τύπου Σινούκ εντόπισαν συντρίμμια του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου. Το τελευταίο του στίγμα ήταν εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αεροσκάφη τύπου Mirage, είχαν απογειωθεί προκειμένου να αναχαιτίσουν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Κατά την επιστροφή τους στην αεροπορική βάση τους, και περίπου ένα λεπτό πριν από την προσγείωσή τους, ο κυβερνήτης του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων για απώλεια επαφής του με το πρώτο αεροπλάνο.

Μυστήριο αποτελεί πάντως το γεγονός ότι το Mirage δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα για βλάβη ή εγκατάλειψης αεροσκάφους. Τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής από τη μοίρα 331. Ήταν στην Σκύρο από την περασμένη Τετάρτη, και σήμερα κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν το FIR Αθηνών στο κεντρικό Αιγαίο.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…