Νεκρός ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους σε Πακιστάν και Αφγανιστάν

Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές της…

Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές της χώρας καθώς και δύο μαχητές του ΙΚ που ήταν παρόντες κατά την επίθεση.

Ο θάνατος του Χάφεζ Σάιντ αποτελεί πλήγμα για το τρομοκρατικό δίκτυο, το οποίο προσπαθεί να εδραιωθεί στην περιοχή αυτή.

Το ΙΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Αφγανιστάν αλλά και με τους Ταλιμπάν οι οποίοι ιστορικά έχουν πολύ ισχυρή παρουσία στην περιοχή, κυρίως στην επαρχία Νανγκαχάρ, όπου σημειώθηκε η επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Χάφεζ Σάιντ σκοτώθηκε την Παρασκευή «την ώρα που συμμετείχε σε μια συνάντηση με άλλα στελέχη» του ΙΚ. Δύο διοικητές της οργάνωσης επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Συνολικά από το πλήγμα αυτό σκοτώθηκαν «30 στελέχη του Ντάες» (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), όπως ανακοίνωσαν οι αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Σάιντ ανέλαβε τον Ιανουάριο επικεφαλής του ΙΚ «για την επαρχία του Χορασάν», μια επαρχία στην οποία περιλαμβάνεται το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και κάποιες περιοχές γειτονικών χωρών.
Έκτοτε πολλοί Ταλιμπάν αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στις τάξεις του ΙΚ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…