Νεκρός από την κακοκαιρία στο Μενίδι (ΒΙΝΤΕΟ) – Βιβλικές καταστροφές σε όλη την Αττική

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 50χρονος μέσα από το αυτοκίνητό του που παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο κέντρο του Μενιδίου.

2393577

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 50χρονος μέσα από το αυτοκίνητό του που παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής στο κέντρο του Μενιδίου.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η μητέρα του. Στο σημείο κλήθηκε Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, αλλά στο τέλος μόνοι τους οι πολίτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο και την ηλικιωμένη μητέρα του, καθώς πνίγονταν από τα νερά μέσα στο αυτοκίνητο! Δυστυχώς για τον 50χρονο που παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά, ενώ η ηλικιωμένη μητέρα του ήταν εντάξει και μεταφέρεται σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες αφού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στο Μενίδι, καθώς εντοπίστηκε όχημα που έχει παρασυρθεί από τα νερά, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Συνεργείο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να προσεγγίσει στο σημείο.

Παράλληλα, αναποδογυρισμένο όχημα εντοπίστηκε σε ρέμα στο Καματερό. Στο σημείο διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού.  Η κακοκαιρία στην Αττική προκάλεσε έντονα προβλήματα, με την πυροσβεστική υπηρεσία να δέχεται 835 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. 

Για την αντιμετώπιση όλων των συμβάντων, θα συνεχίσουν να επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας 140 συνεργεία με 560 πυροσβέστες. Προβλήματα σημειώθηκαν κυρίως στο Καματερό, το Ζεφύρι, το Μενίδι, τον δήμο Αχαρνών και τα Άνω Λιόσια. Δένδρα έκλεισαν ρέματα, ενώ στην Σαλαμίνα στάλθηκαν μηχανήματα απάντλησης των υδάτων και σκαπτικά μηχανήματα για την απομάκρυνση του όγκου των φερτών από το βουνό.

Μία γυναίκα και ένας μαθητής παρασύρθηκαν από τα νερά στην Πετρούπολη, ενώ έναςπυροσβέστης κινδύνεψε σοβαρά όταν εγκλωβίστηκε σε λασπώδη χείμαρρο που τον παρέσυρε στο Μενίδι.
«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενεργοποίησε όλο το μηχανισμό της Περιφέρειας, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας. 

Μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής μετέβησαν στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, συνεργεία επιβλέπουν όλα τα φρεάτια και τα ρέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, για άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός τους έγιναν πρόσφατα. 

Στο σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό με την πτώση του τριώροφου οικήματος στο ρέμα της Εσχατιάς, βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, και ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Αναφορικά με το ρέμα της Εσχατιάς η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος, ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του υπουργείου, στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης. 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό του σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής. 

Τέλος, η οριστική αντιμετώπιση του θέματος στο ρέμα της Εσχατιάς, θα λυθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων διευθέτησης από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

(φωτο eurokinissi)

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…