Νεκρός από πυροβολισμό ο ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά Μέσα, διεθνή πρακτορεία αλλά και η ΕΡΤ, νεκρός είναι ο ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε σε γκαλερί τέχνης. Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ερντογάν και Πούτιν μετά το συμβάν.

58580c431dc524624f8b4772 1

Ο Αντρέι Καρλόφ βρισκόταν στην έκθεση φωτογραφίας «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων», παραθέτοντας ομιλία, όταν ξαφνικά ένας άγνωστος άνοιξε πυρ. Ο κ. Καρλόφ τραυματίστηκε στην πλάτη από τα πυρά και η κατάστασή της υγείας του ήταν κρίσιμη. 

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εσπευσμένη διακομιδή του Ρώσου στο πλησιέστερο νοσοκομείο, τελικά οι αναφορές αυτές κρίνονται ως ανακριβείς, καθόσον υπήρξε ομηρία -σύμφωνα με το Skynews- των θυμάτων της επίθεσης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν κι άλλοι παρευρισκόμενοι, με το ΝΤV να κάνει λόγο για τρεις. 

Επιπλέον, μεταδίδεται πως και ο δράστης είναι νεκρός, με την πρεσβεία της Ρωσίας να σημειώνει πως πρόκειται για ισλαμιστή, αφού κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος». Στο σημείο έφτασε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Οι ρωσικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές.

Αξιοσημείωτο δε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισκεφθεί τη Μόσχα. Δεν χωρά αμφιβολία πως μετά το τελευταίο γεγονός οι ρωσοτουρκικές σχέσεις θα ξανά δοκιμαστούν, κάτι που είχε γίνει και πρόσφατα με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό.

Δείτε τη φωτογραφία της Hurriyet:



Δείτε το βίντεο:


Μόσχα: Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία Καρλόφ

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία υπέκυψε στα τραύματά του.

Έκανε λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας και διεμήνυσε πως η ρωσική διπλωματία θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Σήμερα σε μια επίθεση στην Άγκυρα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ, τραυματίστηκε και υπέκυψε», είπε η κ. Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε πως η Μόσχα θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΥΠΕΞ: H Eλλάδα καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία 

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτηση στο twitter, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του πρεσβευτή της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν για να τον ενημερώσει σχετικά με την τρομοκρατική ενέργεια η οποία στοίχισε τη ζωή του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα του Αντρέι Καρλόφ, ανακοίνωσε ο Ιμπραήμ Καλίν εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να του δώσει πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία του Καρλόφ, σύμφωνα με των Τούρκο αξιωματούχο, όπως μετέδωσε το CNN Turk και το πρακτορείο Ανατολή.

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη να ρίξει σκιά στη ρωσο-τουρκική φιλία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ να ρίξει σκιά στη ρωσο-τουρκική φιλία», κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και τονίζει ότι ο δράστης έχει «εξουδετερωθεί».

Προειδοποιεί επίσης ότι οι «εγκέφαλοι» της επίθεσης θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…