Νεκρός από αστυνομική βία ο 18χρονος Ντίλαν Κρους - «Σύμβολο» των κινητοποιήσεων στην Κολομβία

Είχε τραυματιστεί από το μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου 

NewsRoom 26/11/2019 | 13:42

Ο 18χρονος Ντίλαν Κρους μετατράπηκε με τραγικό τρόπο στο σύμβολο των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Κολομβία, όταν τραυματίστηκε από το μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου. Δεν τα κατάφερε όμως, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο θάνατος του δεκαοκτάχρονου Ντίλαν Κρους, που ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί και νοσηλευόταν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το Σάββατο, αναμένεται να κλιμακώσει τις επικρίσεις για τις τακτικές της ESMAD, της δύναμης αντιμετώπισης ταραχών. Ήδη από την ημέρα την απεργίας την Πέμπτη η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Πριν ανακοινωθεί ότι πέθανε, διαδηλωτές πέρασαν από το νοσοκομείο Άγιος Ιγνάτιος φωνάζοντας «να είσαι δυνατός Ντίλαν!». Αρκετοί σταμάτησαν μπροστά σε μια σύνθεση λουλουδιών σε σχήμα καρδιάς, γύρω από την οποία ήταν τοποθετημένα κεριά και πλακάτ για τον νεαρό.

Ο Ντούκε ανέφερε μέσω Twitter ότι του προκάλεσε βαθιά θλίψη ο θάνατος του Κρους και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη μητέρα του, στον παππού του και τις δύο αδελφές του.

Οι αρχές είχαν ήδη ανακοινώσει πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια