Newsroom

Newsroom

Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών

15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρα που τον χτύπησε στην πλάτη στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Ο πατέρας…

palaistinios

15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρα που τον χτύπησε στην πλάτη στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.
Ο πατέρας και δύο φίλοι του δήλωσαν ότι ισραηλινοί στρατιώτες που φρουρούσαν τον γειτονικό καταυλισμό του Ζαλαζούν πυροβόλησαν απρόκλητα το παιδί.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επέρριψε στο Ισραήλ την ευθύνη για την “εν ψυχρώ δολοφονία”, δηλώνοντας ότι πλήττει την ειρηνευτική διαδικασία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Ουάζιχ Ουάζντι Αλ-Ραμάχι δήλωσαν ότι πέθανε από ένα και μοναδικό τραύμα που προκλήθηκε από σφαίρα. Ο πατέρας του δήλωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες τον πυροβόλησαν χωρίς λόγο.

Ο πατέρας, από τον καταυλισμό του Ζαλαζούν κοντά στη Ραμάλα δήλωσε ότι ο γιος του είχε μόλις βγει από ένα παντοπωλείο όταν πυροβολήθηκε από κοντινό καταυλισμό, που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο.
“Θα στείλω το σώμα του γιου μου για νεκροψία για να αποδειχθεί ότι σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού και θα τους κάνω μήνυση”, είπε.

Οι δύο φίλοι του παιδιού που βρίσκονταν μαζί του επέρριψαν επίσης την ευθύνη στον ισραηλινό στρατό. “Στρατιώτες που εμφανίσθηκαν από κάποιο σημείο του φράχτη πυροβόλησαν τον Ουάζιχ και τον σκότωσαν”, είπαν.
www.newsit.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό