Newsroom

Newsroom

Νεκρός 10χρονος σε συγκρούσεις στο Σουέζ

Ένα δεκάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από σφαίρα την Παρασκευή στην πόλη Σουέζ της Αιγύπτου την ώρα που περπατούσε κοντά σε σημείο…

suez

Ένα δεκάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από σφαίρα την Παρασκευή στην πόλη Σουέζ της Αιγύπτου την ώρα που περπατούσε κοντά σε σημείο όπου είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος από τον στρατό ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.
Περίπου 500 υποστηρικτές του Μόρσι είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική συνοικία Άουελ ελ Σούρ του Σουέζ και φώναζαν συνθήματα κατά του στρατού και της αστυνομίας. 
Ξέσπασαν συγκρούσεις με αντιπάλους του Μόρσι, με τις δύο πλευρές να πετούν η μία στην άλλη πέτρες, ενώ σημειώθηκε και ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει τα επεισόδια.
Ο παιδί, που ονομάζεται Σάμιρ ελ Γκάμαλ, χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπως δήλωσαν πηγές, την ώρα που περπατούσε μαζί με τη μητέρα του κοντά στο σημείο των επεισοδίων. Η μητέρα του δεν τραυματίστηκε, όμως το αγόρι πέθανε επί τόπου.
Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην οποία ανήκει ο Μόρσι, κατηγόρησαν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι έκαναν χρήση πραγματικών σφαιρών για να σταματήσουν τα επεισόδια, σύμφωνα κατοίκους του Σουέζ. 
Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τους αντιπάλους των διαδηλωτών και όχι από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Η οικογένεια του παιδιού επέρριψε στη Μουσουλμανική Αδελφότητα την ευθύνη για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.
Εν τω μεταξύ, συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε πολλές συνοικίες του Καΐρου, κυρίως στο Νασρ Σίτι, όπου οπαδοί του Μοχάμεντ Μόρσι προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία Ράμπαα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν ο κεντρικός καταυλισμός των υποστηρικτών του Μόρσι τον οποίο διέλυσε η αστυνομία στις 14 Αυγούστου.
Οι ισλαμιστές είχαν καλέσει σε διαδηλώσεις όλη την εβδομάδα για να καταγγείλουν «τη σφαγή του αιώνα», που είχε σημειωθεί στην πλατεία τον Αύγουστο, από την οποία σκοτώθηκαν σύμφωνα με επίσημες πηγές 627 άνθρωποι.
Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν και στο πανεπιστήμιο αλ Άζχαρ, όπου σημειώνονταν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου.
Στην όαση Φαγιούμ, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, οι αστυνόμοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μια πορεία υπέρ του Μόρσι.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό – φωτογραφία presstv.ir

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…