Νεκροί τουλάχιστον 30 πρόσφυγες από επίθεση καρχαριών (video)

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, βρέθηκαν νεκροί, ενώ περισσότεροι από 40 αγνοούνται μετά τη βύθιση δύο πλοίων ανοιχτά της Λιβύης, το Σάββατο.

5825f1101dc52465508b45d6

Έπειτα από δύο επιχειρήσεις διάσωσης της ακτοφυλακής της Λιβύης, περισυλλέχθηκαν ζωντανοί 60 άνθρωποι από το πρώτο πλοίο και 140 από το δεύτερο. Τα δύο σκάφη μετέφεραν μετανάστες από τη Σομαλία, τη Γκάνα, την Αιθιοπία, τη Νιγηρία και το Πακιστάν.

Σε ανακοίνωσή της η λιβυκή ακτοφυλακή ανέφερε ότι καρχαρίες επιτέθηκαν στους μετανάστες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης. «Όταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε 4-5 μεγάλους μπλε καρχαρίες να κολυμπούν γύρω από τους μετανάστες. Πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό είδος. Αργότερα στο πλοίο είδαμε ότι κάποιοι είχαν δεχτεί επίθεση από καρχαρίες, οπότε δεν αποκλείεται κάποιοι από τους αγνοούμενους να έχουν φαγωθεί», δήλωσε στέλεχος της λιβυκής ακτοφυλακής που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες επιλέγουν την παραπάνω διαδρομή, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι θάνατοι στα νερά της Μεσογείου ολοένα και αυξάνονται, με ξεκάθαρη ευθύνη των πολιτικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείρηση του προσφυγικού ζητήματος. 

Άλλωστε, σε  ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι περισσότεροι από 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν βρει τον θάνατο από την αρχή της χρονιάς διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…