Νεκρή Γαλλίδα φωτορεπόρτερ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η Γαλλίδα φωτορεπόρτερ Καμίλ Λεπάζ δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε αποστολή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας…

camille lepage

Η Γαλλίδα φωτορεπόρτερ Καμίλ Λεπάζ δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε αποστολή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του θανάτου της.

Συνάδελφοί της στο Μπαγκουί δήλωσαν ότι ταξίδευε σε χωριό περίπου 60 χλμ δυτικά του Μπουάρ, κοντά στα σύνορα της χώρας με το Καμερούν, όταν βρέθηκε εν μέσω συγκρούσεων.

Η σορός της Λεπάζ εντοπίστηκε από περίπολο της Sangaris, της γαλλικής στρατιωτικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, οι στρατιώτες πραγματοποιούσαν έλεγχο σε όχημα στο οποίο επέβαιναν μέλη των χριστιανικών ομάδων αυτοάμυνας Αντι-μπαλακά, στην περιοχή του Μπουάρ.

«Θα γίνουν τα πάντα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του θανάτου και να εντοπιστούν αυτοί που την δολοφόνησαν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Λεπάζ ήταν 26 ετών και εργαζόταν για το πρακτορείο φωτορεπορτάζ Hans Lucas. Κάλυπτε την κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία εδώ και μήνες. Είχε επίσης εργαστεί στη Τζούμπα του Νότιου Σουδάν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας «πληροφορήθηκε με μεγάλη του θλίψη το θάνατο της φωτορεπόρτερ Καμίλ Λεπάζ και ζήτησε να σταλεί αμέσως στην περιοχή μια ομάδα της γαλλικής αποστολής καθώς και αστυνομικοί της αφρικανικής δύναμης» που σταθμεύει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αναφέρει το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Ολάντ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 26χρονης, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που επιτίθενται σε δημοσιογράφους «προσβάλλοντας τη θεμελιώδη ελευθερία της πληροφόρησης».
 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…