Newsroom

Newsroom

Neha Paswan: Η Ινδή έφηβη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή φορούσε τζιν

Το 17χρονο κορίτσι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή στους συγγενείς της «δεν άρεσε» αυτό που φορούσε

india1

Ολοένα και περισσότερες είναι οι υποθέσεις κοριτσιών και νεαρών γυναικών οι οποίος δέχονται βάρβαρες επιθέσεις από μέλη της οικογένειάς τους στην Ινδία, με μερικά από τα θύματα κακοποίησης να γίνονται ακόμα και πρωτοσέλιδα σε ινδικές εφημερίδες.

Την περασμένη εβδομάδα, η 17χρονη Neha Paswan αποτέλεσε ένα ακόμα θύμα αυτού του εκτεταμένου κύματος βίας απέναντι σε γυναίκες, με τα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς της να την ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου επειδή δεν τους άρεσε να φοράει τζιν, όπως μετέδωσε το BBC.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη βόρεια πολιτεία του Uttar Pradesh.

Η μητέρα της, Shakuntala Devi Paswan, μίλησε στο BBC Hindi και είπε πως η έφηβη δέχτηκε επίθεση με ξύλα από τον παππού και τους θείους της όταν την είδαν με τζιν.

«Είχε τηρήσει τη θρησκευτική νηστεία της μίας μέρας. Το απόγευμα φόρεσε ένα τζιν παντελόνι και ένα μπλουζάκι και έκανε τα τελετουργικά. Όταν ο παππούς της διατύπωσε αντιρρήσεις για το ντύσιμό της, η Neha απάντησε πως το τζιν έχει φτιαχτεί για να φοριέται και θα το φορούσε».

Στη συνέχεια, ο καυγάς κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα η μικρή να πέφτει αναίσθητη από το ξύλο, ενώ οι συγγενείς της που την ξυλοκόπησαν είπαν στη μητέρα ότι τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, χωρίς να την αφήσουν να συνοδεύσει το παιδί της.

Τότε εκείνη, όπως αναφέρει, ειδοποίησε τους συγγενείς της που πήγαν στο νοσοκομείο της περιοχής και την έψαξαν, αλλά δεν τη βρήκαν.

Το επόμενο πρωί, η Shakuntala Devi άκουσε πως ένα κορίτσι είχε κρεμαστεί από μια γέφυρα. Τρομοκρατημένη πήγε να δει και αναγνώρισε το άψυχο σώμα της κόρης της.

Η αστυνομία ερευνά ήδη το ανατριχιαστικό περιστατικό και έχει στο στόχαστρο 10 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και τους παππούδες της Neha, αλλά και θείους, θείες και ξαδέρφια, ενώ οι παππούδες και άλλα δύο άτομα έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…