Νέες βολές στον Κασσελάκη από τον Νίκο Φίλη-«Δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ»

Μύδρους κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα από τον Νίκο Φίλη-Θέμα ηγεσίας θα θέσει στο Συνέδριο

Φίλης 0

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης για τον νέο πρόεδρο του κόμματος και την πορεία της παράταξης. Ο Νίκος Φίλης πυροδότησε και άλλο την ήδη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, αναφορικά με τα «άπαντα…» κείμενα του Κασσελάκη που δημοσίευσε η Efsyn. «Τα όσα διατυπώνονται από τον κ.Κασσελάκη συνιστούν ακραία μορφή φιλελευθερισμού», σχολίασε τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του και χαρακτήρισε το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ως «μεγάλη προσφορά στη δημοσιογραφία και την κοινωνία», ανέφερε ο πρώην υπουργός. «Με όσα λέει ο κ.Κασσελάκης ,τα οποία υποστηρίζει και σήμερα και δεν σβήνονται με το ακαταλόγιστο της νεότητας. Και με όσα λέει δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα κόμμα της Αριστεράς«, είπε.

Ο Νίκος Φίλης φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται την ετυμηγορία της κάλπης στις πρόσφατες εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αναφέρει: «Δεν θέλω να ερμηνεύσω τα όσα λέει ο κύριος Κασσελάκης. Έχει δίκιο, εξελέγη από τη βάση κι αυτό είχε προβλήματα λόγω της κατάστασης. Όποιος ήθελε, έδινε 2 ευρώ και ψήφιζε. Ο ίδιος ήταν ένα μήνα μέλος του κόμματος και κέρδισε την προεδρία του», είπε αρνούμενος να σχολιάσει την αποστροφή Κασσελάκη πως έχει «νωπή εντολή από τη βάση του κόμματος» και συμπλήρωσε σχετικά: «Πιο νωπή ήταν η απόφαση που έδωσε ο λαός στις δημοτικές εκλογές. Αυτό δεν οφείλεται στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέτρεψε. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρχε, υπήρχε ανάταση»

Ερωτηθείς ο Νίκος Φίλης αν τίθεται θέμα προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως, «τίθεται ζήτημα του τι εκπροσωπεί ο κ.Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μοιράσω διαγραφές, εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω πολιτικά».

Και απάντησε στο αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα ηγεσίας. Θα θέσουμε θέμα λειτουργίας του κόμματος».

«Οικονομικά συμφέροντα έφεραν τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ-Ο Τσίπρας να απαντήσει που τον βρήκε»

Στο ερώτημα «ποιος έφερε τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ;», απάντησε πως, «τυπικά τον έφερε ο Τσίπρας, τον έβαλε 7ο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Οφείλει να απαντήσει στο πού τον βρήκε, γιατί η εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διάλυσης και εξευτελισμού».

Ο Νίκος Φίλης για να σώσει την αρχική του τοποθέτηση, όσο αφορά την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, για τι ότι οφείλει να δώσει εξηγήσεις, είπε πως, «κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Τσίπρας, κατά τη γνώμη μου οικονομικοί παράγοντες, έχουν κάνει κάποια επιλογή.

 

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…