Νέες τεχνικές τοποθέτησης βομβών σε λάπτοπ ανησυχούν τις αμερικανικές Αρχές

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες προετοιμάζουν σχέδια που θα επεκτείνουν την απαγόρευση μεταφοράς φορητών υπολογιστών στην καμπίνα του αεροσκάφους από επιβάτες σε πτήσεις που κατευθύνονται στις ΗΠΑ από αρκετές χώρες σε εμπόλεμες ζώνες λόγω νέων πληροφοριών ότι ομάδες εξτρεμιστών βελτιώνουν τις τεχνικές της τοποθέτησης βομβών σε φορητούς υπολογιστές.

591a415c1dc52481638b4662

Οι εκτιμήσεις των αυξανόμενων κινδύνων είναι τόσο σοβαρές ώστε η Ουάσιγκτον εξετάζει ακόμη και την απαγόρευση μεταφοράς λάπτοπ επιβατών από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των και η Βρετανία, σε πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ φέρονται μάλιστα να έχουν συζητήσει τις πληροφορίες με συμμαχικές κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρείες.

Μια πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε στο Reuters ότι μέρος τουλάχιστον των πληροφοριών που οδήγησαν στην επέκταση απαγόρευσης των λάπτοπ προήλθαν από μια επιδρομή αμερικανών κομάντο σε μια βάση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, όπου σκοτώθηκε ένας αμερικανός των ειδικών δυνάμεων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μία από τις πιό ανησυχητικές πτυχές των νέων πληροφοριών είναι ότι αποδεικνύουν πως η Αλ Κάιντα που εδρεύει στην Υεμένη έχει ανακαλύψει τρόπο να παράγει ελάσματα εκρηκτικών τόσο λεπτά ώστε μπορεί να τα αποκρύψει στο εσωτερικό των λάπτοπ χωρίς να είναι εύκολα ανιχνεύσιμα.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…