Newsroom

Newsroom

Νέες ταραχές στην Κερατέα

Οδομαχίες, μολότοφ αλλά και χημικά από την πλευρά των αστυνομικών «πρωταγωνίστησαν» στον νέο γύρο επεισοδίων που επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα…

Οδομαχίες, μολότοφ αλλά και χημικά από την πλευρά των αστυνομικών «πρωταγωνίστησαν» στον νέο γύρο επεισοδίων που επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη λεωφόρο Λαυρίου στην Κερατέα, όπου βρίσκεται το μπλόκο των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο πολιορκήθηκε για αρκετή ώρα από μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων.

Οι ταραχές άρχισαν, όταν λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικές δυνάμεις, με τη χρήση χημικών, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απάντησαν πετώντας μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τη 1.00 εκδηλώθηκε φωτιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, με τους κατοίκους να αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη. Μάλιστα, κατήγγειλαν τους αστυνομικούς για δολιοφθορές και πρόκληση υλικών ζημιών σε σταθμευμένα οχήματα.

Η ένταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και έκτοτε επικρατεί ηρεμία.
http://www.ethnos.gr