Newsroom

Newsroom

Νέες συναντήσεις της τρόικας με κυβερνητικά στελέχη το Σάββατο

“Συζητούν” γι’αυτά που έχουν ήδη συμφωνήσει στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις… Δυόμιση ώρες διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών…

troika 24

“Συζητούν” γι’αυτά που έχουν ήδη συμφωνήσει στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις…

Δυόμιση ώρες διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και  της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου, με τους επικεφαλής της τρόικας, που είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank.
Ειδικότερα οι προγραμματισμένες αρχικώς για το βράδυ της Παρασκευής συναντήσεις με την τρόικα των υπουργών Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, μετατέθηκαν για αύριο, στις 11.30 το πρωί και στις 14:00 αντίστοιχα. Στις 15:00 το απόγευμα θα γίνει και η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Τα εργασιακά και οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.
Η συνάντηση του στο υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε στις 21:00  με τη συμμετοχή της κ. Σακελλαρίου με την οποία ο κ. Στουρνάρας είχε  κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί της με αντικείμενο το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, κυρίως, το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.
Σημειώνεται ότι, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναμένεται να κατατεθεί την Δευτέρα 17 Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά τη Eurobank, υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου με δήλωσή του στο Bloomberg είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στη στενή συνεργασία της τράπεζας με τον βασικό της μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), για την ολοκλήρωση του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης και την υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Αδιάλλακτη η τρόικα στα εργασιακά
Όσον αφορά στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, η τρόικα εμφανίζεται αδιάλλακτη όσον αφορά τα εργασιακά, ζητώντας αφενός την απελευθέρωση των απολύσεων αφετέρου και νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα το 2015.
Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικό στέλεχος, οι εκπρόσωποι των δανειστών επανήλθαν και στην απαίτησή της για κατάργηση των τριετιών από το 2017.
Πιθανή συμφωνία για το γάλα
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, παρά τις διαφωνίες, θα προχωρήσει στην κατάργηση των νομικών περιορισμών στο φρέσκο γάλα προκειμένου ο επιθετικός προσδιορισμός «φρέσκο» να βρίσκεται πλέον σε όλα τα γάλατα, πιθανότατα μέχρι και 10 ημερών.
Πρόβλημα στα ΜΣΦ
Πρόβλημα υπάρχει στο θέμα των φαρμακείων όπου οι δύο πλευρές εμμένουν στις απόψεις τους.
Η μεν πλευρά της κυβέρνησης δεν θέλει να μπουν στα πολυκαταστήματα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΣΦ), η δε τρόικα επιμένει να απελευθερωθεί η πώλησή τους.naftemporiki

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…