Newsroom

Newsroom

Νέες ρώσικες «βόμβες»: Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν μαζί με το τάγμα Αζόφ 

Μετά τη δήλωση Λαβρόφ για «εβραϊκό αίμα» του Χίτλερ η ρωσική διπλωματία επανήλθε με νέες, εμπρηστικές δηλώσεις

AP22074050579824

«Ισραηλινοί μισθοφόροι» πολεμούν στην Ουκρανία δίπλα στο τάγμα Αζόφ, δήλωσε σήμερα η ρωσική διπλωματία, οι δηλώσεις της οποίας ότι ο Χίτλερ είχε υποτίθεται “εβραϊκό αίμα” προκάλεσαν σφοδρή πολεμική.

«Θέλω να πω κάτι που οι Ισραηλινοί πολιτικοί δεν θέλουν χωρίς αμφιβολία να ακούσουν, αλλά ίσως αυτό θα τους ενδιαφέρει. Στην Ουκρανία, Ισραηλινοί μισθοφόροι είναι δίπλα στους μαχητές του Αζόφ», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο Sputnik.

Λέγοντας πως Ισραηλινοί πολεμούν στο πλευρό τους, η Μόσχα συνεχίζει να τροφοδοτεί μια πολεμική που προκάλεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε «εβραϊκό αίμα», μια θεωρία που έχει διαψευστεί από τους ιστορικούς.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή του Ισραήλ, που τις χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις, ασυγχώρητες» και «φρικτό ιστορικό λάθος».

Χθες, Τρίτη, βράδυ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έριξε λάδι στη φωτιά, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου».

Η δήλωση Λαβρόφ για τον Εβραίο Χίτλερ

Υπενθυμίζεται πως οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε τις προηγούμενες μέρες ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«Kαι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι»

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…