Νέες πειθαρχικές καταδίκες για την εισπρακτική εταιρεία των αδερφών Σιούφα

Πέντε πειθαρχικές υποθέσεις σε βάρος των αδελφών Σιούφα συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ste

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο εκκρεμούσε ήδη η έκδοση απόφασης για μία από τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί σε βάρος της δικηγορικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες», προσέφυγαν εκ νέου οι αδερφοί Γιώργος και Μάριος Σιούφας, ζητώντας αυτή τη φορά την ακύρωση πέντε νέων πειθαρχικών ποινών που τους έχουν επιβληθεί.

Οι καταδικαστικές πειθαρχικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων (Άρειος Πάγος) σε βάρος της δικηγορικής εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες», των δύο αδελφών Σιούφα, καθώς και σε βάρος δύο συνεργατών τους με το σκεπτικό ότι δεν δραστηριοποιούνται ως δικηγορική εταιρεία αλλά ως εισπρακτική.

Στην δε πρώτη δικαστική προσφυγή τους οι αδερφοί Σιούφα ατύχησαν, καθώς απορρίφθηκε η αίτησή τους με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας ενός έτους και 6 μηνών, αντίστοιχα που τους έχει επιβληθεί. Από το ΣτΕ έχει γίνει δεκτή μόνο αίτηση αναστολής της εταιρείας, διαχειριστής της οποίας είναι ο Γιώργος Σιούφας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι μεταξύ των επιχειρημάτων που αναπτύχθηκαν κατά τη σημερινή διαδικασία στο ΣτΕ είναι ότι το να επικοινωνεί τηλεφωνικά ο δικηγόρος με τον οφειλέτη όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά επιβάλλεται και μπορεί να είναι σε όφελος του οφειλέτη. Επίσης, οι πληρεξούσιοι συνήγοροι των αδερφών Σιούφα επικαλέστηκαν και κακή σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς και μη έκδοση παραβόλου κατά την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας.

Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημάνθηκε από τους νομικούς παραστάτες τους ότι η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων είναι όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και ότι η έκδοση παραβόλου δεν προβλέπεται όταν η πειθαρχική καταγγελία προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Τονίστηκε επίσης ότι οι αδελφοί Σιούφα έχουν οικονομικά οφέλη από τον οργάνωση και διοίκηση της εταιρείας τους τα οποία έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και υπερβαίνουν τους κανόνες της δικηγορικής δεοντολογίας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους