Newsroom

Newsroom

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει το «μεγαλύτερο και πιο αυστηρό» πακέτο οικονομικών κυρώσεων που «έχει δει ποτέ η Ρωσία», λέει ο Μπόρις Τζόνσον.

boris johnson ap 02222022

«Ο Πούτιν δεν θα μπορέσει ποτέ να καθαρίσει το αίμα της Ουκρανίας από τα χέρια του» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σε ομιλία του στη Βουλή, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε, η Βρετανία αποκλείει όλες τις ρωσικές τράπεζες από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ενώ επέβαλε πλήρες πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στη VBT, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας.

«Θα δημιουργήσουμε μια νέα μονάδα για να δεσμεύσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων και αυτά των Ρώσων Ολιγαρχών που δε θα μπορούν πουθενά να κρυφτούν» είπε.

Τέλς, τόνισεν ότι «πέντε ισχυροί, που έχουν στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, θα δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να παγώνουν και δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή να έχουν συναλλαγές με βρετανικές επιχειρήσεις».

Αναλυτικά οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Τζόνσον:

 

1. Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής τράπεζες VTB.

2. Θα απαγορευθεί στις μεγάλες ρωσικές εταιρίες να αντλούν χρηματοδότηση από τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.

3. Οι κυρώσεις επεκτείνονται σε 100 ακόμη άτομα και εταιρίες αλλά και σε ολιγάρχες που είναι κοντά στο Κρεμλίνο. Αυτοί είναι οι:

 

  • Kirill Shamalov: Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας και συγγενής του Βλαντίμιρ Πούτιν.
  • Petr Fradkov: Επικεφαλής της Promsvyazbank, και γιος του πρώην επικεφαλής της FSB.
  • Denis Bortnikov: Πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας VTB.
  • Yury Slyusar: Επικεφαλής της United Aircraft Corporation της Ρωσίας.
  • Elena Georgieva: Πρόεδρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Novikombank.

4. Άμεση απαγόρευση της δυνατότητας της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot να προσγειώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

5. Εξέταση ενός τρόπου περιορισμού του ύψους των καταθέσεων που μπορούν να διατηρούν Ρώσοι υπήκοοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

6. Σχέδιο συνεργασίας για να κλείσει η πρόσβαση της Ρωσίας στο διεθνές τραπεζικό σύστημα Swift.

7. Επέκταση του φάσματος των κυρώσεων και στη Λευκορωσία.

 

Απαγορεύτηκε στη ρωσική Aeroflot να πετάει στη Βρετανία

Η Βρετανία απαγόρευσε σήμερα στη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot να εκτελεί δρομολόγια προς τη χώρα αυτή, αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την απαγόρευση στο κοινοβούλιο και η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωστοποίησε ότι ανέστειλε την άδεια ξένου μεταφορέα της Aeroflot.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται στην Aeroflot να εκτελεί πτήσεις προς τη Βρετανία μέχρι νεωτέρας», αναφέρει η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι έχει υπογράψει περιορισμούς που θα απαγορεύουν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις ρωσικών αεροπορικών εταιρειών να εισέρχονται στον βρετανικό εναέριο χώρο.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…