Νέες κινητοποιήσεις σήμερα ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του Ασφαλιστικού – Φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή, με τις συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι επιστημονικοί φορείς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και το ΠΑΜΕ από το πρωί μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

572ed1371dc5243e628b456d

Σήμερα Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από το πρωί και συγκεκριμένα με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10:00, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 12:00 η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

Εξάλλου, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Οι κινητοποιήσεις του Σαββάτου

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό. Το «παρών» δίνουν και αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας. Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα απηύθυνε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. «Συστήνουμε το δικό μας “αγροτικό μετερίζι” μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή. Οι αγρότες σημειώνουν ότι ενώνονται για δεύτερη με «τα αδέλφια μας, τους εργατοϋπαλλήλους και τον λαό της Αθήνας», ενώ κάνουν λόγο για μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «που σαν τον εγκληματία αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Εκτός από την πορεία του ΠΑΜΕ σε εξέλιξη πραγματοποιήθηκαν και πορείες άλλων δύο μπλόκων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, με κατεύθυνση επίσης το Σύνταγμα.

Δήλωση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

«Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά, αυτό το σύνθημα υλοποιείται αυτές τις ημέρες που περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα λαιμητόμος. Η κοινωνική συμμαχία αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων των πόλεων είναι η μόνη διέξοδος με κατεύθυνση ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ενάντια σε αυτή τη σαπίλα γύρω μας, ενάντια στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ, και όλων αυτών που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων να υποφέρουν, να μην μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, εδώ στις πόλεις στα χωριά, στην ύπαιθρο σε όλη την Ελλάδα. Αγώνας μέχρι τέλους, μέχρι την τελική νίκη».

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…