Newsroom

Newsroom

Νέες κατηγορίες εναντίον του Πολάνσκι – "Μου επιτέθηκε όταν ήμουν δέκα ετών"

Ο Ρομάν Πολάνσκι βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά ανήλικης.

59eddb7f1dc5244a4a8b471a

Η Μαριάν Μπάρναρντ, καλλιτέχνης από τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, ξεκίνησε μια εκστρατεία στο Διαδίκτυο για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα την αποπομπή του Γαλλοπολωνού σκηνοθέτη από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ.

Είχε υποστηρίξει ότι ο Πολάνσκι της επιτέθηκε σεξουαλικά, όταν εκείνη ήταν δέκα ετών, αφού προηγουμένως τη φωτογράφισε γυμνή.

«Φορούσα μπικίνι και νόμιζα ότι ήταν μια φωτογράφιση για μόντελινγκ», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Sun. «Όταν ήμουν παιδί είχα ποζάρει ως μοντέλο κι έτσι δεν μου φάνηκε παράξενο. Στην αρχή άρχισε να με φωτογραφίζει με το μπικίνι, μετά με το παλτό και ύστερα μου ζήτησε να βγάλω το πάνω μέρος του μπικίνι, πράγμα που δεν με ενόχλησε γιατί ήμουν μόλις δέκα ετών και κυκλοφορούσα συχνά χωρίς το πάνω μέρος του μαγιό.»

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνις είπε ότι ο Πολάνσκι της ζήτησε στη συνέχεια να βγάλει και το κάτω μέρος του μαγιό προτού την παρενοχλήσει σεξουαλικά. Πρόσθεσε δε ότι η μητέρα της δεν ήταν παρούσα την ώρα της σεξουαλικής επίθεσης, ίσως επειδή, όπως πιστεύει, την είχε πληρώσει ο Πολάνσκι για να απομακρυνθεί.

«Εύχομαι να είχα το θάρρος να μιλήσω ανοικτά, να το πω σε μια φίλη, στους γονείς της ή σε μια καθηγήτρια», γράφει στο κείμενο που συνοδεύει την εκστρατεία της στο Διαδίκτυο για τη συγκέντρωση υπογραφών.