Νέες καταγγελίες για γνωστό σεναριογράφο – Σπύρος Μπιμπίλας: «Δέχομαι αφόρητες πιέσεις»

Ομάδα γυναικών ηθοποιών καταγγέλλει γνωστό σεναριογράφο που είναι και σε θέσεις σε συμβούλια, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. 

μπιμπιλας3

Μιλώντας στο Open ο Σπ. Μπιμπίλας ανέφερε πως σήμερα συγκαλείται το πειθαρχικό του σωματείου καθώς «είναι αρκετές οι περιπτώσεις και έφτασε σήμερα το πρωί ακόμα μία που δεν την περίμενα κιόλας. Έχουν φτάσει για περίπου 10 άτομα καταγγελίες συνολικά. Είναι από μία ομάδα κοριτσιών που καταγγέλλουν ένα γνωστό σεναριογράφο που είναι και σε θέσεις σε συμβούλια, ότι διοργάνωνε οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες».

Επιπλέον, ο Σπύρος Μπιμπίλας εξήγησε ότι τηλεφώνησε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τη φημολογία ότι εκείνη ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, και η ίδια του τόνισε ότι δεν μπορεί να στηριχτεί σε φημολογίες, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχεται για να αποκαλύψει ονόματα που κατηγορούνται.

«Από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα και διευθύνσεις. Δεν είμαστε η γκεστάπο. Το σωματείο ηθοποιών προσπαθεί να καλύψει τα μέλη του με κάθε τρόπο να βοηθήσει νομικά, να δει ποιοι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και οι θύτες και τα θύματα. Θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση, να αποκατασταθεί η ηρεμία, να ζητηθούν ασφαλώς και συγγνώμες αλλά και έμπρακτες. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πάρα πολύ άσχημα και δείχνουν ότι ο χώρος μας είναι ένας «βόθρος». Αλλά δεν είναι έτσι …. ο χώρος μας είναι ένας μαγικός κόσμος υπέροχων ανθρώπων και κάπου κάποιοι διολισθαίνουν» επεσήμανε.

«Όλη η κοινωνία είναι έτσι δεν είναι μόνο το θέατρο. Μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Δέχομαι αφόρητες πιέσεις. Ζητάω την κατανόηση όλων. Όπως έχετε ακούσει εσείς έχω ακούσει και εγώ. Θέλω και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα να σταθούν δίπλα μας να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διορθωθεί η χώρα μας» κατέληξε ο ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Πηγή: avgi.gr

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…