Newsroom

Newsroom

Νέες καταγγελίες από ΠΕΝΕΝ: "Σε 18 λεπτά βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο – Πρόχειρα μπαλωμένα ρήγματα στο μηχανοστάσιο"

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ για την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» που σκόρπισε τόνους πετρελαιοειδών στον Σαρωνικό, ο πρόεδρος της Ένωσης προχώρησε σε νέες.

59ba150f1dc524aa2c8b45c6 2

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος μιλώντας Real FM ανέφερε ότι το πλοίο βυθίστηκε σε 18 μόλις λεπτά, ενώ κατήγγειλε ότι στο μηχανοστάσιο υπήρχαν ρήγματα πρόχειρα μπαλωμένα για να καλυφθούν οι τρύπες.

«Την ώρα που υπήρξε η εισδοχή των υδάτων στο μηχανοστάσιο, το πλήρωμα ήταν μόνο δύο από τα έντεκα άτομα, οι εννέα δεν ήταν στο πλοίο, το επισημαίνουμε και αυτό» ανέφερε ο κ. Νταλακογιώργος τονίζοντας ότι «χρειάζεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να διευκρινιστούν οι αιτίες βύθισης του πλοίου».

Διερωτήθηκε δε τι θα γινόταν σε περίπτωση που ένα αντίστοιχο περιστατικό συνέβαινε με ένα μεγάλο δεξαμενόπλοιο.

Καταγγελίες «βόμβα»

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγελία της ΠΕΝΕΝ, το πλοίο ήταν υπερήλικο, κατασκευής του 1972, και ως εκ τούτου εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας «ενώ σύμφωνα με διάφορες αναφορές και καταγγελίες, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων, έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!».

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί ύποπτη τη βιασύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας να διαβεβαιώσει ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου ήταν εντάξει: «Η ανακοίνωση του ΥΕΝ σχετικά με την βύθιση του πλοίου έγινε μετά από 13 ώρες ενώ στην ίδια αυτή ανακοίνωση όλως περιέργως εκείνο το οποίο βγάζει μάτι είναι η βεβιασμένη αναφορά ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν εντάξει!!».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Καταγγελία «βόμβα» της ΠΕΝΕΝ: Υπερήλικο και γεμάτο μπαλώματα το «Αγία Ζώνη ΙΙ» – Έλειπαν 9 μέλη του πληρώματος!

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…