Συνήγορος Γεωργίας Μπίκα: «Υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων»

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία...» καταλήγει, ο συνήγορος - Τι απαντά η Γεωργία Μπίκα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

georgia mpika 0 1

Η δήλωση του δικηγόρου της Γεωργίας Μπίκα, Θανάση Ζιώγα: «Σχετικά δε με τις ουσίες, το λεγόμενο χάπι του βιασμού, το Γ-Υδροξυβουτηρικό οξύ, σύμφωνα επίσης με τη βιβλιογραφία ανιχνεύεται στο αίμα μέχρι έξι ώρες και στα ούρα μέχρι 12 ώρες. Η λήψη ούρων που πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία αργά το απόγευμα την 1η Ιανουαρίου, ήτοι τουλάχιστον 18 ώρες μετά τον κρίσιμο χρόνο, οπότε η ανεύρεση της συγκεκριμένης ουσίας ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη στο συγκεκριμένο δείγμα που εξετάστηκε».

Ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης προανήγγειλε τη διενέργεια νέων εξετάσεων στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της Γεωργίας, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα DNA που ήδη ανιχνεύτηκαν.

Αναλυτικά

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα ούρα της νεαρής γυναίκας, οι οποίες παραδόθηκαν χθες, Τρίτη (02/02), στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, βγήκαν “καθαρές” από ναρκωτικές και άλλες ουσίες, ενώ δεν ανιχνεύθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ωστόσο, η πλευρά της 24χρονης υποστηρίζει ότι δεν ευσταθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, διότι “άργησε να ληφθεί το δείγμα” και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Αναφορικά με το αλκοόλ επισημαίνει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης». Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες», επισήμανε σε ανακοίνωσή του μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ο κ. Ζιώγας.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται πως ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης δήλωσε την Τρίτη (01/02) στο ThessToday.gr ότι υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων. Και αυτό γιατί, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η δειγματοληψία το βράδυ της Κυριακής, ενώ η παράδοση στην ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τα ούρα κρατούνταν στο ψυγείο του Α.Τ. Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη σε αυτές τις 18 ώρες υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαθεί τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ναρκωτικές ουσίες ή το λεγόμενο “χάπι του βιασμού”.

Τι απαντά η Γεωργία Μπίκα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ

Στους ισχυρισμούς της αστυνομίας και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση και τις τοξοκολογικές εξετάσεις της, απάντησε η  24χρονη Γεωργία Μπίκα.

«Εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το ξενοδοχείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι ‘κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο και έπειτα έδωσε την εντολή», λέει στο «zougla» η Γεωργία Μπίκα.

«Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή ‘δώσε τα ούρα’», προσθέτει η ίδια.

Η Γεωργία Μπίκα είπε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς «ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια» και δηλώνει απογοητευμένη «αν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάποια εξέταση».

Συνέχισε λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της αστυνομίας με την ιατροδικαστική υπηρεσία, ο ιατροδικαστής τους καθησύχασε πως θα φαίνονταν τα πάντα με τα ούρα και δεν χρειαζόταν να πάρουν αίμα. 

«Έπειτα μου είπαν ότι άμεσα θα μου πάρουν αίμα, θα μου κάνουν ιατροδικαστική εξέταση και ούρα. Αυτό έγινε στην πρώτη μου κατάθεση. Μου είπαν θα φύγεις άμεσα για ιατροδικαστική εξέταση, αίμα και ούρα. Πήραν τηλέφωνο την ιατροδικαστή και είπε ότι μπορούν να φανούν όλα με τα ούρα και δεν χρειάζεται αίμα. Με πήγανε το απόγευμα για ιατροδικαστική εξέταση, δεν μου έκαναν την ίδια ημέρα, αλλά με πήγαν την επόμενη για την εξέταση», ανέφερε.

Όπως λέει στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα της είπαν ότι δεν θα κάνει ούτε τότε την εξέταση. «Μου είπαν μετά ότι δεν θα γίνει ούτε σήμερα και τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν γιατί δεν μπορούσα να μείνω και την επόμενη ημέρα χωρίς να πλυθώ» ανέφερε η Γεωργία.

«Διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι μου χορήγησαν ουροσυλλέκτες. Δεν κατάλαβα γιατί το δήλωσαν αυτό. Δεν ξέρω τι περίμεναν και έγινε τόσο καθυστερημένα η λήψη ούρων. Ακόμα και τους ουροσυλλέκτες που πήρα, δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δώσω τα ούρα και εγώ περίμενα με τα κουτάκια να μου πουν… δεν ήξερα εγώ πόσο σημαντική είναι εκείνη τη στιγμή η εξέταση», αναφέρει.

Η Γεωργία Μπίκα, λέει ότι προχώρησε σε μια ακόμη εξέταση αυτή τη φορά με τρίχες που δείχνει αν της έδωσαν χάπι βιασμού.

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…