Newsroom

Newsroom

Νέες εκκαθαρίσεις Ερντογάν σε Αστυνομία και Δικαιοσύνη

Εκτός εαυτού φαίνεται ότι βρίσκεται ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα που η τουρκικη κοινωνία φλέγεται από τις αποκαλύψεις…

erntogan 1

Εκτός εαυτού φαίνεται ότι βρίσκεται ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα που η τουρκικη κοινωνία φλέγεται από τις αποκαλύψεις εναντίον μελών του κόμματός του αλλά και της οικογένειάς του, ο ίδιος αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες εκκαθαρίσεις στις τάξεις της αστυνομίας. Για το λόγο αυτό απέλυσε ή μετέθεσε 470 μέλη της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμους αξιωματικούς στην Άγκυρα.

Οι εκκαθαρίσεις αυτές δεν είναι ποι πρώτες που γίνονται. Από την αρχή της δικαστικής έρευνας  ισλαμοσυντηρητικός πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε χωρίς προηγούμενο εκκαθαρίσεις στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη της χώρας, τις οποίες κατηγορεί ότι βρίσκονται το κέντρο «συνωμοσίας» με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου ο αριθμός των αποπομπων ή μεταθέσεων, υψηλόβαθμων αλλά και απλών αστυνομικών ανέρχεται σε 2.000.

Την ίδια ώρα εκκαθαρίσεις γίνονται και στο δικαστικό σώμα. Την Τρίτη το βράδυ συνολικά 96 εισαγγελείς και υψηλόβαθμοι δικαστές μετατέθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση άρχισε επίσης να συζητεί στην ολομέλειά της το επίμαχο νομοσχέδιο που έχει ως στόχο τη μεταρρύθμιση της λειτουργίας του Ανωτέρου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), κυρίως για να δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης την τελευταία λέξη σε ό,τι αφορά τους διορισμούς των δικαστών.