Newsroom

Newsroom

Νέες βόμβες Κούγια: «Όσοι πάρουν τα 2.000 ευρώ δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω»

Ως και 10.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό - Πλήρης διάψευση του κ. Καραμανλή 

5017662

Μετά και την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη με βάση την οποία αναγκάζεται η Αττική Οδός να καταβάλλει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και όχι στους μεμονωμένους επιβάτες, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr, μίλησε για το πόσα χρήματα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Έτσι όπως έχει διατυπωθεί η εξαγγελία από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αττική οδό, μόνο ο κάτοχος του αυτοκινήτου μπορεί να λάβει τα 2.000 ευρώ. Αυτό είναι εξωδικαστικός συμβιβασμός, σύμφωνα με όσα προβλέπει το δίκαιο αν συμβιβαστείς να λάβεις την συγκεκριμένη αποζημίωση, αυτομάτως δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα παραπάνω. Υπάρχουν δύο ποινικά αδικήματα, το ένα είναι η διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών που είναι κακούργημα και το άλλο είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών που είναι πλημμέλημα. Στην περίπτωση που οι οδηγοί διεκδικήσουν με άλλους τρόπους να αποζημιωθούν, όπως η ψυχική οδύνη, το λιγότερο που μπορούν να λάβουν είναι 10.000».

Κλείνοντας ο κ. Κούγιας τόνισε πως, «ήταν θαύμα για την κυβέρνηση το δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, καθώς μιλάμε για 5.000 εγκλωβισμένα αυτοκίνητα που κατά μέσο όρο έχουμε σχεδόν 10.000 ανθρώπους».

Καραμανλής: «Μπορείτε να έχετε και άλλες απαιτήσεις, δεν αποστερείται το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά»

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Κούγια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Καραμανλής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο ίδιος είχε σημειώσει ότι ο χρηματικό ποσό των 2.000 που θα δοθεί από την Αττική Οδό, δεν μπλοκάρει μελλοντικές αξιώσεις των οδηγών από την εταιρία.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε ότι: «Για πρώτη φορά είδαμε ότι πέρα από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, έγινε ένα βήμα που δεν έχει γίνει ποτέ ούτε στην Ευρώπη. Ήρθε η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ, ενός γενναίου ποσού. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να μη συμφωνεί με το ύψος του ποσού, όλοι συμφωνούμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Πέρα από αυτό, υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο για να δούμε πού υπάρχουν ευθύνες και οι καμπάνες θα είναι βαριές. Σε αυτό δεσμευόμαστε και θα το κάνουμε».

«Δεσμευόμαστε ότι δε θα καλύψουμε ευθύνες. Θα εξετάσουμε τι έχει γίνει, ποιος έχει την ευθύνη», ενώ στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το χρηματικό ποσό των 2.000 που θα δοθεί από την Αττική Οδό, δεν μπλοκάρει μελλοντικές αξιώσεις των οδηγών από την εταιρία. «Μπορείτε να έχετε και άλλες απαιτήσεις, δεν αποστερείται το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…