Νέες αποκαλύψεις για την βραδιά της νίκης του Τραμπ – Τι συνέβη στον Λευκό Οίκο

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές και ολοένα νέα στοιχεία για εκείνη την βραδιά έρχονται στη δημοσιότητα για τις αντιδράσεις του Μπαράκ Ομπάμα και των λοιπών παρευρισκόμενων.

58ac24921dc52452538b4814

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον λογογράφο του Ομπάμα, Πατ Κιουνάν, ο οποίος έχοντας απαλλαγεί από τα καθήκοντά του πλέον αποφάσισε να αποκαλύψει τις αντιδράσεις του Ομπάμα στο αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου 2016 μέσω ενός άρθρου του στο «The New Yorker».

Όπως αναφέρει λοιπόν, ήταν μια παραδοσιακή εκλογική βραδιά τρώγοντας φτερούγες κοτόπουλο και τηγανιτές πατάτες όπου ο Μπαράκ Ομπάμα και η ομάδα του βρίσκονταν στο γραφείο του υπουργού Τύπου Τζος Ερνεστ και παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα. Αρχικά τα πράγματα ήταν ήρεμα και η ατμόσφαιρα ευχάριστη ωστόσο, όσο η ώρα περνούσε και τα αποτελέσματα σε μία μία πολιτεία άρχισαν να βγαίνουν, η αρχική διαχυτικότητα μετατρεπόταν σε απόγνωση.

«Καθώς τα αποτελέσματα άρχισαν να είναι… ανησυχητικά η μπύρα και το μπέρμπον άρχισαν να ρέουν άφθονα. Μάλιστα, για το γούρι, πολλοί άλλαζαν θέσεις. Τον Κιουνάν, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, τον έβαλαν να καθίσει μέχρι και στην καρέκλα της Μισέλ Ομπάμα, στο γραφείο της Πρώτης Κυρίας. 

Όμως, μόλις ο Τραμπ κέρδισε τις πολιτείες της Πενσυλβάνια, του Μίσιγκαν, του Ουσκόνσιν και του Οχάιο και το αποτέλεσμα έμοιαζε να μην είναι αναστρέψιμο,στο Λευκό Οίκο έπεσε παγωμάρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πατ Κιουνάν.

«Ελπίζοντας στην ανατροπή, αντιμετώπισα δυσπιστία, οι προβλέψεις όλων ήταν ζοφοερές. Προσπάθησα να φανταστώ τι θα πρέπει να πει ο Πρόεδρος αν κέρδιζε ο Τραμπ, αλλά δεν μπορούσα ούτε -στη φαντασία μου- να ακούσω τη φωνή του», σημειώνει ο λογογράφος του Ομπάμα.

Το πρωί μετά την νίκη του Τραμπ, η ομάδα του Ομπάμα επανήλθε στο γραφείο του Ερνεστ με τον επικεφαλής των λογογράφων, Κόντι Κίναν να ετοιμάζει τη μετεκλογική ομιλία. Κάποιοι έκλαιγαν, αλλά ο Κιουνάν επέμενε ότι έπρεπε να επισημάνει την ατελείωτη αισιοδοξία του Ομπάμα.

«Έχω ξεναγήσει πολλούς φίλους στον Λευκό Οίκο. Το πιο συχνό σχόλιο που άκουγα ήταν πόσο μικρά και περιορισμένα ήταν όλα. Όχι, όμως και το Οβάλ Γραφείο, με το υπέροχο χαλί με τα αποφθέγματα πρώην Προέδρων. Εκεί το φως είναι λαμπερό. Ο Πρόεδρος Ομπάμα μιλούσε, αλλά όχι και τα επιτελικά στελέχη. Ήταν ο μόνος που έσπαγε τη σιωπή που υπήρχε στο χώρο. Ο Ομπάμα με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στάθηκαν μπροστά στο γραφείο. Ο Πρόεδρος άρχισε να μιλά και πάλι. Μίλησε για την ελπίδα, για τη σημασία να κάνεις πράγματα με το σωστό τρόπο και ότι αυτό ήταν τώρα περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ».

«Αυτό ( η εκλογή Τραμπ) δεν είναι η Αποκάλυψη» είπε.

«Σε αυτό το σημείο έσπασα. Κατέληξα να κλαίω γοερά καθώς ο Ομπάμα μας έδινε την προπαρασκευαστική ομιλία του. Έπρεπε να γυρίσω την πλάτη μου και να σταματήσω να κλαίω» αποκάλυψε ο Πατ Κιουνάν.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…