Νέες απειλές του Κάμερον: Το Λονδίνο είναι έτοιμο να εξαπολύσει νέα πλήγματα κατά των Χούθι

Το Λονδίνο είναι έτοιμο να υποστηρίξει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε νέες αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των ανταρτών Χούθι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

kameron

“Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: αυτό που κάνουν οι Χούτι είναι λάθος και είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε. Θα συνεργαστούμε με συμμάχους. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Και, το σημαντικότερο, θα είμαστε προετοιμασμένοι να υποστηρίξουμε τα λόγια με πράξεις», έγραψε ο Κάμερον σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην The Sunday Telegraph.

“Ο ισχυρισμός των Χούθι ότι όλα αυτά αφορούν το Ισραήλ και τη Γάζα είναι ανοησία. Έχουν επιτεθεί σε πλοία από χώρες σε όλο τον κόσμο, που κατευθύνονται σε προορισμούς σε όλη την υφήλιο”, πρόσθεσε ο Κάμερον.

Μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν πλήγματα στο ισραηλινό έδαφος και δεν θα επιτρέψουν στα πλοία που συνδέονται με αυτό να περάσουν από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ μέχρι η επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα να σταματήσει.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…