Νέες ανακοινώσεις Μητσοτάκη στις 12 – Προ των πυλών το καθολικό lockdown

Ανακοινώνονται νέα μέτρα με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

ek tyrytr

Σε ανακοινώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα θα απαντήσει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήσεις δηοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ολικό lockdown σε όλη τη χώρα, μετά από εισήγηση για “σκληρό” lockdown που κατέθεσαν τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, τα οποία συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό χθες.

Το καθολικό lockdown προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. «Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα με βάση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.646 νέα κρούσματα. Ιδιαίτερα αυξημένος είναι και ο αριθμός των θανάτων (18 το τελευταίο 24ωρο, 673 συνολικά), ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον στους 179.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επιιαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…