Νέες αιχμές Γερουλάνου για Φώφη και ΠΑΣΟΚ

Γεμάτη αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά ήταν η τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου, στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, όπου ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

 Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος επανέλαβε τη διαφωνία του για τους όρους του συνεδρίου που προωθεί η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «ένα συνέδριο που θα αλλάξει το καταστατικό αλλά θα συζητήσει και  θέσεις και στρατηγική με βάση τις αρχές και τις αξίες του. Ένα συνέδριο που θα κάνει πάλι το ΠΑΣΟΚ δυνατό, πατριωτικό, ανθρωποκεντρικό, σοσιαλιστικό. Πραγματικά δημοκρατικό».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΚΟΕΣ, το απόγευμα της Παρασκευής (1.11.2019), και αφού, σε ήπιους τόνους, είχε αναπτύξει τις θέσεις του για το συνέδριο με κριτική διάθεση προς την ηγεσία, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε: «Λένε κάποιοι ότι τα λέω αυτά και ότι κάνω ό,τι κάνω από προσωπική φιλοδοξία. Δεν είναι έτσι. Τα λέω και τα κάνω διότι τα πιστεύω βαθιά. Τα λέω χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να τα λέω όσο τα πιστεύω».

Όσον αφορά την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ, είπε:
«Και για να το αποδείξω ότι τα εννοώ, θα αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ. θα παραμείνω επικεφαλής της Παράταξης όπως εκλέχτηκα διότι ποτέ δεν έφυγα από μάχη για την Παράταξη, όσο δύσκολη και να είναι αλλά θα δουλέψω με τους εξαιρετικούς δημάρχους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές και θα προτείνω ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής.

Γιατί; Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου. Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει. Είναι το ελάχιστο που χρωστάω σε εσάς και το ελάχιστο που χρωστάω στην παράταξη».

Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι διατύπωσε ένα …μανιφέστο θέσεων και κριτικής για το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. 

Εκτόξευσε εξαρχής τη μομφή για «διεκπεραιωτικό» συνέδριο που γίνεται, μεταξύ άλλων, «για να επεκτείνουμε τη θητεία της Προέδρου ώστε να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όσο είναι αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Και να το κάνουμε γρήγορα ώστε να μην, όπως λένε, δοθεί έδαφος στην εσωστρέφεια». Μίλησε για όσα λείπουν από το ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στο ΚΙΝΑΛ που έγινε κατά την άποψή του το χρησιμοποίησαν οι “πρωτοκλασάτοι” σαν όχημα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ!

Προέταξε τις δημοκρατικές διαδικασίες, που «δεν οδηγούν ποτέ σε εσωστρέφεια». Είναι αξιοσημείωτο ότι μίλησε για ένα πολιτικό κενό προτεραιοτήτων, στρατηγικών στόχων, εθνικού οράματος. «Αυτό που απουσιάζει είναι ένας πολιτικός φορέας που πιστεύει ότι κέντρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος», είπε και άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου

Παράλληλα, μίλησε για το ΠΑΣΟΚ που λείπει και είναι αυτό που ξέρει να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, χωρίς εξαιρέσεις, να συνθέτει τάσεις και όχι να διώχνει: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα πνιγεί στην ασφυκτική αγκαλιά του ΚΙΝΑΛ, ένα κόμμα που δεν ξεκίνησε με γνώμονα τις ανάγκες του Έλληνα αλλά για τις ανάγκες μερικών λεγόμενων «πρωτοκλασάτων» να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δεσμεύονται από το όραμα, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ».

 

Παραμένει… «χωράφι» το Ελληνικό: Εγκαταλείπουν μαζικά την επένδυση που… θα ξεκινούσε το 2019

Παραμένει… «χωράφι» το Ελληνικό: Εγκαταλείπουν μαζικά την επένδυση που… θα ξεκινούσε το 2019

Μετά την αποχώρηση των ξένων επενδυτών, ήρθε και η σειρά των ελληνικών τραπεζών να αναθεωρήσουν…

Ρωσία: Συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα

Ρωσία: Συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα

O 32χρονος Ίβαν Γκερσκόβιτς συνελήφθη στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων ως ύποπτος για κατασκοπεία -…

Εξαρθρώθηκε δίκτυο από Γκοτζίλα που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα – «Χτύπησε» πάλι το Κουλούρι

Εξαρθρώθηκε δίκτυο από Γκοτζίλα που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα – «Χτύπησε» πάλι το Κουλούρι

Το Κουλούρι έδωσε τη δική του εκδοχή για τη «συνταρακτική» αποκάλυψη της ΕΥΠ και της…

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ελεγα μην πεθάνεις, όχι κι εσύ» – Συγκλόνισε ο γιατρός που επανέφερε την Τζωρτζίνα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ελεγα μην πεθάνεις, όχι κι εσύ» – Συγκλόνισε ο γιατρός που επανέφερε την Τζωρτζίνα

Ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου συγκλόνισε με την κατάθεσή του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ακούγοντας τον γιατρό…