Newsroom

Newsroom

Νεαρή γιατρός καταγγέλλει κλινικάρχη για απόπειρα βιασμού

Ακόμα δεν έχει κοπάσει η θύελλα αντιδράσεων από τον βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, και έρχεται στο φως μια ακόμα υπόθεση  από κλινικάρχη που  φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει την γιατρό, ενόσω εργαζόταν στην ιδιωτική κλινική του, που επιδοτεί με την πολιτικής της, η κυβέρνηση της ΝΔ

asky

Την απόπειρα βιασμού γιατρού, από τον εργοδότη των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών «Σινούρη» και «Γαλήνη», καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών (ΑΣΚΥ), η οποία προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την κλινική «Σινούρη» στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία ο κλινικάρχης φέρεται να προσπάθησε να βιάσει τη γιατρό, όταν η τελευταία εργαζόταν στην κλινική. Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει και να τηλεφωνήσει στον πατέρα της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη. Ο γνωστός κλινικάρχης πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία, όμως του ασκήθηκαν κατηγορίες για πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερος.

«Οι κλινικές “Σινούρη” και “Γαλήνη” αποτελούν χρυσωρυχεία της ιδιωτικής ψυχικής υγείας, εξαιτίας των τρομερών ελλείψεων στο ΕΣΥ αλλά και της καταφανούς πριμοδότησής τους, με σχετικές νομοθετήσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» τονίζει η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών προσθέτοντας ότι «στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας οι γυναίκες είναι πλειοψηφία όμως αμείβονται κατά μέσο όρο με χαμηλότερους μισθούς και εργάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών καταγγέλλει την απόπειρα βιασμού συναδέλφισσας, η οποία κατηγορεί τον εργοδότη των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών “Σινούρη” και “Γαλήνη”.

Ο κλινικάρχης αποπειράθηκε να βιάσει την γιατρό, ενόσω εργαζόταν στην κλινική του. Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει και να τηλεφωνήσει στον πατέρα της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον δράστη. Ο γνωστός κλινικάρχης πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία, όμως του ασκήθηκαν κατηγορίες για πλημμέλημα και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι κλινικές «Σινούρη» και «Γαλήνη» αποτελούν χρυσωρυχεία της ιδιωτικής ψυχικής υγείας, εξαιτίας των τρομερών ελλείψεων στο ΕΣΥ αλλά και της καταφανούς πριμοδότησής τους, με σχετικές νομοθετήσεις από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας οι γυναίκες είναι πλειοψηφία όμως αμείβονται κατά μέσο όρο με χαμηλότερους μισθούς και εργάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ακόμη χρειάζεται να μην ξεχνάμε, πως η κλινική «Σινούρη» και ο εν λόγω κλινικάρχης ήταν εκείνοι που προσλαμβάνανε ως ψυχολόγο «που θα υποστήριζε τους ασθενείς και θα προήγαγε τα ανθρώπινα δικαιώματα» την Ουράνια Μιχαλολιάκου, την ώρα που το αντιφασιστικό κίνημα έδινε τη μάχη οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να μπουν στη φυλακή.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιδοτεί με την πολιτικής της τις ιδιωτικές κλινικές αντί να προχωρήσει στην άμεση ΕΠΙΤΑΞΗ τους. Οι πλούσιοι, ισχυροί της ψυχικής υγείας διαπλεκόμενοι από τη Χρυσή Αυγή ως τη Νέα Δημοκρατία, θεωρούν πως οι εργαζόμενες γυναίκες είναι ιδιοκτησίες τους και πως έχουν τις πλάτες ώστε να προβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις ακόμη και μέσα σε μια κλινική γεμάτη ασθενείς και εργαζόμενους.

Η πάλη του γυναικείου κινήματος και του Μe Τoo που αποτέλεσαν μια τομή απέναντι στην αποτυχία των θεσμών να προστατεύσουν τις γυναίκες, έδωσαν όχι μόνο την αυτοπεποίθηση αλλά και τα μέσα σε κάθε εργαζόμενη να διεκδικήσει το αυτονόητο, την παραδειγματική τιμωρία τους και την προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στηρίζουμε και ως γυναίκες και ως υγειονομικοί τη συνάδελφο και καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, την ΟΣΝΙΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να καταδικάσουν την απόπειρα και μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον χώρο της Υγείας, να οργανώσουμε την πιο ηχηρή απεργιακή 8 Μάρτη απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστική και σεξιστική αντιμετώπιση».

 

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

6084787

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…