Νέα υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής πρότεινε ο Τσίπρας

Πρότεινε την Αθηνά Λινού ως πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του υπ. Υγείας. «Δεν είναι προσωπικό κ. Κικίλια», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

NewsRoom 12/11/2020 | 13:23

Την αντικατάσταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια από πρόσωπο κοινής αποδοχής πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Στην ομιλία του τόνισε ότι η πρόταση για αλλαγή του υπουργού Υγείας δεν είναι προσωπικό ζήτημα με τον κ. Κικίλια, στον οποίο είπε ότι θα μπορούσε να είναι πολύ χρησιμότερος ως υπουργός Αθλητισμού. «Θα ήσασταν σίγουρα καλύτερος από τον Αυγενάκη», είπε συγκεκριμένα.

Τον κατηγόρησε πάντως ότι ήταν εξαφανισμένος για 8 μήνες, αποφεύγοντας την ευθύνη του.

Ωστόσο, τόνισε ότι σε συνθήκες πανδημίας υπουργός Υγείας θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα ζητήματα επιδημιολογίας και να έχει ευρύτερη στήριξη και να μην είναι μια στενή κομματική επιλογή.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση, αναφέροντας την καθηγήτρια Αθηνά Λινού της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντίδραση Κικίλια

Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική μόνο ως επικοινωνία.

«Είμαι ο υπουργός που βγήκε πρώτος το Φεβρουάριο και ανακοίνωσε μέτρα για σχολεία, καρναβάλια και εσείς αντιδρούσατε κ. Τσίπρα. Ο ρόλος του υπ. Υγείας στη διαχείριση κρίσης είναι να κάνει δουλειά, όχι επικοινωνία. Εσείς αντιλαμβάνεστε την πολιτική μόνο ως επικοινωνία. Δυστυχώς».